PNL se regaseste in zona clasei politice vechi si refuza cu obstinatie sa se reformeze, afirma presedintele fondator al Miscarii Romania Impreuna, Dacian Ciolos, care spune ca liberalii refuza sa vina alaturi de formatiunea din care face parte "intr-un proiect de reformare profunda a societatii romanesti, cu accent pe bunastare".

"Din pacate, o spun cu un mare regret, PNL se regaseste in aceasta zona a clasei politice vechi si refuza cu obstinatie sa se reformeze si sa vina alaturi de noi intr-un proiect de reformare profunda a societatii romanesti. Un proiect cu accent pe bunastare. Ei asteapta sa cada PSD natural si ei sa le ia locul. Experientele din 1996 cu CDR si din 2004 cu Alianta DA ne-au aratat ca nu functioneaza acest model", a scris duminica Ciolos pe Facebook.

Potrivit lui Ciolos, liderul acestei clase politice invechite este PSD, "care nu are nicio dorinta si nici stiinta sa scoata Romania din saracie".

"Avem o clasa politica veche despre care stim ca s-a perindat pe la putere regulat, reusind sa faca aliante care mai de care mai ciudate si mai nepotrivite. Clasa politica la care fac referire nu poate iesi din aceasta logica, iar acesti oameni refuza sa vada ca Romania s-a schimbat, ca tot contextul european si international e diferit si incearca sa pastreze un mod de a face politica in mod defectuos. Le convine captivitatea societatii la propriile lor obiective. Saracia nu ii deranjeaza. Ba, dimpotriva, ii avantajeaza. Liderul acestei clase politice invechite este PSD, care nu are nicio dorinta si nici stiinta sa scoata Romania din saracie. Cu cat are un bazin electoral mai sarac cu atat PSD-ului ii e mai usor sa le dea acestor oameni cate putin, cu taraita, pastrandu-i intr-o captivitate a saraciei", sustine Ciolos.

Fostul premier afirma ca noua clasa politica creste vertiginos si se dezvolta in concordanta cu viziunea viitoare a societatii.

"USR face o treaba excelenta la nivel organizatoric si ma bucur sa vad ca exista energie multa si bine articulata. Avem si pe stanga un partid nou, Demos, de la care astept mult mai multe, pentru ca e nevoie sa existe si pe partea stanga o formatiune politica noua, cu un mesaj bine articulat", scrie Ciolos.

El mai afirma ca Miscarea Romania Impreuna trece printr-o perioada efervescenta, in aceste zile lucrandu-se la programul politic.

"Ne-am fundamentat principiile, ne-am facut toate calculele si va promit ca vom veni cu un set de masuri care, odata implementate, pot moderniza Romania. Daca vom reusi sa convingem electoratul ca stim ce avem de facut si ca suntem in stare sa punem in aplicare toate masurile, Romania de peste cinci ani nu va mai fi cea de acum. Nu veti mai recunoaste starea deplorabila din prezent. Suntem decisi sa oferim acestei tari soarta pe care o merita, sa restructuram profund statul si economia cu un accent total pe eradicarea saraciei si cresterea antreprenoriatului. Lucram sub un stres enorm. Nu cel al castigarii alegerilor, ci cel de dupa, cand ne dorim sa aducem societatii romanesti o schimbare totala in bine", mai sustine Dacian Ciolos.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.