Deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat luni ca ar vrea un consens pe principiul legii lustratiei, pentru ca magistratii care au facut parte din echipele mixte si au sustinut procese pe baza protocoalelor de colaborare sa plece din sistem.

"Eu am facut comentarii si pot sa fac orice comentariu oricand vrea sau nu vrea domnul Tariceanu sau alti colegi ai mei, vizavi de un protocol sau un consens pe baza modificarilor legilor Justitiei. (...) Acest consens e greu sa-l ai cu USR sau PNL atata timp cat noi nu cadem de acord cu niste principii. Primul principiu pe care eu l-as pune in discutie ar fi legea lustratiei.

Daca suntem toti de acord, toate partidele, ca magistratii care au facut parte din echipele mixte si au sustinut procese sau anchete pe baza de protocoale sau pe baza de inregistrari ilegale trebuie sa suporte aceasta lege a lustratiei, sa plece din sistemul unde sunt dansii. Daca asupra acestui principiu cadem toate partidele de acord deja este un pas pentru a discuta alte chestiuni", a afirmat Radulescu, la Parlament, potrivit dcnews.

Catalin Radulescu este de parere ca celelalte partide nu sunt de acord sa lase o justitie independenta.

"Atat timp cat noi nu suntem de acord cu prezumtia de nevinovatie - vorbesc de ceilalti -, atat timp cat nu suntem de acord ca presedintele trebuia sa se sesizeze si vizavi de protocoale sa aiba o atitudine, pe care i-o da Constitutia, fata de procurorul general care a semnat protocoalele din partea Parchetului si dansul l-a numit si dansul nu mai stia ca protocoalele au fost facute pe timpul dansului, sunt chestiuni pe care dvs le taxati ca o minciuna si mai grav decat atat. (...)

Celelalte partide nu sunt de acord sa lase o justitie independenta, probabil ca au alte interese, au avut alte interese pana acum, le-a convenit ca judecatorii au fost santajati de procurori, le-a convenit echipele mixte, protocoale, ca s-a intrat in viata privata a fiecarui om, ca au fost inregistrari ilegale, asta le-a convenit celor din opozitie. Daca nu le convenea acum stateau cu noi la masa si se facea un astfel de consens", a mai spus Radulescu

Citeste si:
Rădulescu: ”Un polițist cu 4 sau 7 clase mă învață pe mine cum să...
Rădulescu: ”Un polițist cu 4...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.