Judecatorul Cristi Danilet reactioneaza dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a facut cateva precizari cu privire la OUG pentru modificarea Legilor justitiei, sustinand ca este o lege civila si nu penala si ca "nu poate retroactiva, nu afecteaza stabilitatea dobandita in conditiile legii".

"Ministrul Toader ne-a obisnuit ca sambata dimineata sa dea explicatii pe Facebook cu privire la actiunile sale. A incalcat regula: a dat explicatii in urma cu o ora despre OUG 92. Mi-a stricat duminica...

Asadar, Ordonanta e adoptata oficial luni, iar interpretarea ei se face duminica pe Facebook de catre emitent?!

Si, de fapt, ce ne spune ministrul? Un truism: ca doar legea penala poate retroactiva, de parca noi nu am sti. Problema este ca Ordonanta spune altceva: ea se refera in mod expres si la procurorii numiti la DNA si DIICOT pe vechile conditii de vechime inainte de ziua de joi, cand au intrat in vigoare noile conditii de vechime, mai aspre", a scris Cristi Danilet pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.