Fostul premier Victor Ponta a fost ales presedinte al partidului Pro Romania in cadrul primului congres national al formatiunii politice, care a avut loc duminica, la Romexpo.

Din cei 876 de delegati cu drept de vot prezenti la congres, 871 au votat pentru alegerea lui Victor Ponta ca presedinte al partidului.

Prim-vicepresedinti ai Pro Romania au fost alesi Nicolae Banicioiu, Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu.

Victor Ponta a declarat la congres ca obiectivul Pro Romania este realizarea unui master plan pentru dezvoltarea tarii si promovarea unor proiecte de constructie pentru viitor cu o echipa formata din oameni in care are incredere, scrie Agerpres.

"Care este obiectivul nostru? Echipa, proiecte. Vreau sa cred ca putem sa facem un master plan pentru dezvoltarea Romaniei, ca avem oamenii si proiectele necesare, avem experienta si avem si timpul in fata. Nu imi doresc ca Pro Romania sa fie un proiect pe termen scurt. Sa vedem ce facem peste trei luni, peste sase luni, sa vedem cu cine facem alianta, cu cine ajungem la guvernare, sa vedem cum ajungem si noi in niste functii. Am fost in diverse functii publice, nu ne-a gonit nimeni de acolo, am plecat cand am crezut ca nu putem sa facem atat de mult cat ne-am dorit, ci vreau sa cred ca impreuna cu dumneavoastra acest proiect, master plan pentru Romania poate fi realizat", a afirmat Ponta.
El a subliniat ca succesul si dezvoltarea Romaniei pot fi realizate doar intr-o Romanie mai bine integrata in UE.

"Gandirea mea si a celor cu care am pornit proiectul este ca succesul si dezvoltarea Romaniei se pot face doar intr-o Romanie mai bine integrata in UE. E un mesaj pe care vreau sa il transmit nu doar peste granite, ci mai ales aici, in tara, pentru ca pentru prima data in Romania se discuta la nivel serios si exista forte politice care vorbesc despre Romania la periferia UE, eventual sa si iesim din UE", a afirmat Ponta.

Pro Romania trebuie sa fie un partid care sa militeze pentru o mai buna integrare a Romaniei in UE

"Chiar saptamana viitoare vreau sa mergem si sa ne inscriem intr-un partid politic european, care sa promoveze ideea de unitate si de dezvoltare europeana, si nu ideea de marginalizare, de periferie in care Romania din pacate in ultima perioada se duce", a spus Ponta.

Liderul Pro Romania a adaugat ca primul test al formatiunii politice va fi la alegerile europarlamentare din 2019.

"O sa avem primul test la alegerile pentru Parlamentul European anul viitor si cred ca primul test este important pentru a arata ca acei candidati ai Pro Romania pentru PE vorbesc limbi straine si au capacitatea de a promova proiecte in domeniul pe care sa il reprezinte. Nu vreau sa avem candidati care vorbesc bine la tv din Romania. Vreau sa avem candidati care pot sa vorbeasca in comisia de specialitate sau in plenul PE, care pot sa promoveze aceasta idee a master planului pentru Romania", a sustinut Ponta.
El considera ca liderul este cel care isi trage echipa dupa el, nu cel care isi trage echipa in jos.
Citeste si:
Unul dintre liderii Hamas, ucis în Beirut într-un atac atribuit...
Unul dintre liderii Hamas,...

"Un lider adevarat este o protectie pentru echipa si nu isi foloseste echipa sau partidul ca scut pentru el. Atunci cand tu, ca lider, esti o problema pentru echipa, trebuie sa te dai la o parte si sa incerci sa ajuti din orice alta pozitie ca acea echipa sa castige. Imi doresc sa fiu liderul unei echipe formata din oameni in care am incredere si pe care ii cunosc de mai mult timp, de mai putin, dar despre care cred ca au competenta si integritatea necesare. Vrem sa promovam proiecte de constructie pentru viitor si mai vrem ceva si va rog pe toti: convingeti oamenii ca toti suntem Pro Romania si cei care sunt contra Romania sa putem sa ii lasam sa isi vada de problemele lor, iar noi toti sa fim Pro Romania", a mai spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.