Ministrul Justitiei a declarat, miercuri, ca nu trebuie sa dea un aviz in legatura cu OUG 6/2016, insa se va duce la Comisia speciala din Parlament pentru a-si expune punctul de vedere si pentru a le explica parlamentarilor "diferentele dintre contenciosul administrativ si contenciosul constitutional".

"Ordonanta 6/2016 inteleg ca este la Comisie, in Parlament. (...) Un domn deputat, inteleg ca a cerut ca sa fiu eu prezent si ma voi duce. Ma voi duce sa le explic diferentele dintre contenciosul administrativ si contenciosul constitutional, de la competente, forme, proceduri, efecte si asa mai departe. Sigur ma voi duce", a spus Tudorel Toader, raspunzand intrebarilor jurnalistilor, la sediul CSM, potrivit Agerpres.

Intrebat daca OUG 6/2016 ar trebui anulata, Toader a spus: "Eu, ca ministru, pot cel mult sa expun un punct de vedere. Comisia speciala din Parlament nu are nevoie, ca nu scrie nicaieri, de avizul Ministerului Justitiei, cel mult de un punct de vedere. Noi l-am formulat. In cursul zilei de ieri, o doamna secretar de stat a mers si a transmis si in scris punctul de vedere al MJ, dar voi merge la Comisie si voi explica din perspectiva mea de ministru diferentele dintre cele doua tipuri de contencios: administrativ si constitutional".

Comisia juridica a Camerei Deputatilor continua miercuri dezbaterile pe marginea OUG 6/2016 privind unele masuri pentru punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica dispuse in procesul penal.

O prima serie de dezbateri a avut loc marti, cand deputatul USR Stelian Ion a cerut ca proiectul sa fie scos de pe ordinea de zi si sa fie trimis la Comisia speciala pentru legile Justitiei pentru ca vizeaza Codul de procedura penala si Legea 304/2004. Insa, presedintele Comisiei speciale pentru legile Justitiei, Florin Iordache, a explicat ca ordonanta nu poate fi discutata in acest for pentru ca proiectele elaborate aici se duc la Senat, iar aceasta a trecut deja prin Senat.

Prezenta la dezbaterile de marti, secretarul de stat in MJ Mariana Mot a afirmat ca "ordonanta 6 a modificat mai multe acte normative". "Dumneavoastra va trebui sa analizati fiecare act normativ care a fost modificat prin aceasta ordonanta si sa hotarati daca mentineti vreunul dintre aceste norme juridice sau le abrogati prin respingerea ordonantei. Vor trebui analizate si efectele produse de un astfel de act normativ", a spus Mot.

Citeste si:
Handbal: CSM Slatina a bifat a doua victorie la Cupa Slatina
Handbal: CSM Slatina a bifat...

Ordonanta 6/2016 a fost emisa in perioada Guvernului Ciolos.

"Ordonanta 6 a venit in urma unei decizii a Curtii Constitutionale care interzicea SRI sa mai utilizeze acel instrument, acele dispozitive de interceptari care erau legale, folosite de procurori, cu aviz de la judecatori, conform legii, in anumite dosare de cercetari penale. (...) In momentul in care CCR a dat aceasta decizie si ea intra in vigoare, o serie de dosare, inclusiv de coruptie, care se aflau pe rol la Procuratura si chiar la DNA, riscau sa ramana blocate. (...) Si atunci era important ca Guvernul sa vina cu alternativa care sa tina cont de decizia CCR", declara, miercurea trecuta, fostul premier Dacian Ciolos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.