Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, este de parere ca pentru demararea unei proceduri de suspendare a sefului statului ar fi bine sa fie analizata sustinerea demersului in Parlament.

"Cei care doresc sa lanseze acest subiect trebuie sa faca un calcul foarte simplu - care este baza de sustinere in Parlament a unui astfel de demers. Din cate stiu, UDMR nu subscrie. Exista - din cate stiu eu - numerosi membri din PSD care au rezerve, ca sa nu spun mai mult.

Trebuie inceputa aceasta evaluare mai intai si apoi trebuie luata aceasta decizie", a spus liderul ALDE, citat de ziare.com.

"Suspendarea presedintelui Klaus Iohannis – tot mai depasit de cerintele si demnitatea functiei pe care o ocupa – este o decizie de maxima responsabilitate, care presupune o evaluare atenta a posibilelor riscuri si consecinte. Declansarea procedurii de suspendare, intr-o societate profund divizata, instigata la fanatism si violenta de lideri politici lipsiti de scrupule, poate avea urmari imprevizibile", arata ALDE saptamana trecuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.