Deputatul PNL Ioan Cupsa cere demisia ministrului Justitiei, afirmand ca Tudorel Toader nu poate evalua obiectiv performantele manageriale ale procurorului general Augustin Lazar. Cupsa afirma ca declansarea procedurii "releva fie o lipsa vadita de inteligenta demonstrata de neputinta de a prevede urmarile demersului, fie o lipsa de scrupule deplina".

"Cum puteti dumneavoastra sa evaluati obiectiv, impartial, performantele manageriale ale unei persoane pe care, 'a priori', o considerati nedemna de aceasta functie, careia nu ii recunoasteti legitimitatea in functie? (...) Sa declansezi procesul de demitere a procurorului general (aceasta fiind finalitatea urmarita si nicidecum imbunatatirea calitatii activitatii Ministerului Public prin evaluarea activitatii manageriale a Procurorului general - acesta fiind doar un pretext formal) in acest moment delicat al anchetarii de catre Ministerul Public a nefericitelor evenimente desfasurate in 10 august, toate acestea releva fie o lipsa vadita de inteligenta demonstrata de neputinta de a prevedea urmarile demersului, fie o lipsa de scrupule deplina!", sustine Cupsa, intr-un comunicat remis luni Agerpres.

Deputatul liberal mai precizeaza ca urmarile unui astfel de demers ar putea conduce la timorarea procurorilor "care ancheteaza abuzurile savarsite in data de 10 august".

"Urmarile eventuale ale demersului dumneavoastra, dupa cum bine stiti (nu va creditez ca ati avea vreo lipsa de intelegere a urmarilor actului dumneavoastra), sunt unele imediate, precum si unele viitoare. Pe de o parte, urmare toxica imediata, demersul dumneavoastra are darul de a-i timora pe acei procurori care ancheteaza abuzurile savarsite in data de 10 august, de a influenta astfel desfasurarea anchetei penale (...). Pe de alta parte, in viitorul apropiat, sprijinind 'instapanirea pe justitie' a lui Dragnea (si a acolitilor lui) - prin demiterea unui procuror general care a refuzat sa devina 'copil de casa' al lui Dragnea (...), "instapanirea pe justitie" se va intampla si, odata intamplata, va avea efecte dezastruoase in plan social, in plan politic, in plan economic", afirma deputatul liberal.

Citeste si:
Demiteri după tragedia din Gorj. Cine rămâne fără funcție după...
Demiteri după tragedia din...

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat luni ca va face evaluarea activitatii procurorului general, Augustin Lazar, in maximum 30 de zile, precizand ca a luat aceasta decizie intrucat a observat ca de-a lungul timpului Ministerul Public "s-a indepartat treptat-treptat de la rolul constitutional pe care il are".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.