Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, afirma ca declaratia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, referitoare la procurorul general este una incurajatoare, punctand ca reforma in domeniu trebuie dusa la bun sfarsit.
"Declaratia domnului Toader, ministrul Justitiei, facuta astazi, este incurajatoare. Prezenta si nivelul de infiltrare a statului paralel in Justitia din Romania este de netolerat. Protocoalele secrete, actiunile ilegale si neconstitutionale, incalcarea libertatilor fundamentale trebuie sa inceteze. Prezenta agentilor/ofiterilor acoperiti in tot tesutul social, politic si economic reprezinta o situatie fara precedent in tarile democratice. Reforma Justitiei trebuie dusa la bun sfarsit si totodata trebuie sa revenim la controlul democratic al serviciilor secrete. Declaratia ministrului Toader este fara indoiala un pas necesar in aceasta directie", a scris Tariceanu, sambata, pe Facebook.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat sambata ca declanseaza procedura de evaluare a activitatii manageriale a procurorului general, Augustin Lazar, in contextul protocoalelor incheiate cu SRI. El a spus ca rezultatele evaluarii, insotite de eventuale propuneri, vor fi facute publice in termen de cel mult 30 de zile.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.