Fostul premier Victor Ponta sustine ca boala clientelismului si nepotismului a ajuns la un nivel cronic si compara situatia din Romania cu cea de pe vremea in care Sicilia era condusa de "Cosa Nostra".

"Presedintele PSD (si Presedinte al Camerei Deputatilor) este din Teleorman / el numeste Presedinte Executiv al PSD si Prim Ministru o doamna tot din Teleorman / Doamna Prim Ministru din Teleorman numeste in functia de Ministru de Interne o alta doamna - tot din Teleorman / Doamna Ministru de Interne din Teleorman numeste in fruntea Jandarmeriei Romane (dupa gravele incidente din 10 August) un domn colonel tot din Teleorman!!!

Oare numai mie imi suna fraza de mai sus ca o gluma proasta sau ca o nebunie totala?!? Doar eu cred ca Dumnezeu cand vrea sa piarda pe cineva intai ii ia mintile? Pare ca traim in Evul Mediu sau in Sicilia perioadei in care totul era condus de “Cosa Nostra”!

Cunosc foarte multi oameni din Teleorman cu foarte mult bun simt, competenti si onesti / in cazul de mai sus insa aceste criterii nu au contat - au fost alesi pentru functii cei atat de obedienti incat sa execute orice ordin si atat de saraci intelectual incat sa nu aiba nicio capacitate de gandire independenta - si asta reprezinta o grava problema de structura institutionala pentru Romania!

Problema adevarat nu este originea judeteana a respectivilor oameni / ci faptul ca promovarea lor are loc pe niste criterii feudale si mafiote incompatibile cu un stat modern! Iar ceea ce face Dragnea la Bucuresti la nivel Central acum au inteles sa faca in fiecare judet micii baroni locali implementati si sprijiniti de el! Boala clientelismului si nepotismului a ajuns la un nivel cronic.

Stiu ca inainte de 1989 era plina conducerea tarii de oamenii din Scornicesti si din zona natala a lui Ceausescu- niciodata insa nu s-a ajuns la ce este azi! Singurul exemplu azi in lume de lider politic care a promovat in conducere doar rude si oameni din zona sa natala este Bashar Al Assad in Siria - nu cred ca acesta este un model pt Romania.

Am avut multe ocazii in care i-am spus si lui Dragnea si celorlalti lideri din PSD ca Romania nu este si nu poate fi condusa la fel ca si Consiliul Judetean Teleorman / s-a dovedit ca Dragnea nu poate sa depaseasca acest nivel si csva produce doar dezastre cat timp va avea puterea absoluta de azi .

Ma gandesc insa cand (nu daca) oamenii din Bucuresti, Ardeal, Banat, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia sau restul Olteniei ii vor lua de maneca pe deputatii si senatorii lor si le vor spune “daca va place asa de tare Dragnea mutati-va toti la el in Teleorman la Lacul Belina sau in Brazilia si dati-ne tara noastra inapoi”! Eu zic ca acea zi este mai aproape decat credem acum", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citeste si:
Accident grav în Teleorman: două autobuze, spulberate de un TIR...
Accident grav în Teleorman:...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.