Victor Ponta a declarat marti, la Suceava, ca a dezavuat reactia autoritatilor statului la protestele din 10 august si considera ca o solutie pentru detensionarea ''unei situatii importante pentru tara'' o reprezinta demisia premierului, asa cum el a facut-o atunci cand a fost prim-ministru.

''Am trait impreuna cele mai violente confruntari din perioada mineriadelor, de 27 de ani incoace. E ceva ce nu trebuie ignorat, cum am ajuns dupa 27 de ani la violenta, cum am reusit sa facem in anul Centenar ca romani angajati ai statului roman sa se lupte cu alti romani. (...) Cel mai simplu lucru e sa sari la bataie. Daca esti destept si daca esti responsabil, atunci cand ai puterea, ai grija sa nu se intample lucrul asta. (...) Patru ani ca prim-ministru am reusit sa gandim lucrurile in asa fel incat sa nu vedeti in spital niciun jandarm, sa nu vedeti in spital niciun protestatar, desi am avut destule momente dificile. (...) La fel de mandru sunt in continuare ca atunci cand s-a pus problema sa detensionam o situatie importanta pentru tara am ales sa plec eu din functie. Cred ca asta trebuie sa faca un om politic care e interesat de altceva decat de scaunul propriu'', a spus Ponta.

In opinia lui, ministrul de Interne, Carmen Dan, si Liviu Dragnea au premeditat evenimentele din Piata Victoriei, iar ''huliganii'' din galeriile de fotbal, care s-ar fi aflat printre protestatari, ar fi putu fi opriti, deoarece Politia are evidenta acestora, scrie Agerpres.

''Salut faptul ca huligani care vin la manifestari pasnice sa se bata cu politia sunt sanctionati. (...) Inteleg ca e vorba de fiecare data de aceeasi oameni din galerii de fotbal (...). Exista o lege care ii impiedica pe acesti huligani sa participe la partide de fotbal. (...) Politia stie exact cine sunt acei oameni (...). Sunt convins, in urma a tot ceea ce am vazut, ca a existat o premeditare din partea ministrului de Interne, doamna Carmen Dan, din partea lui Liviu Dragnea si a consilierilor sai. (...) Din '91 n-a incendiat nimeni cladirea Guvernului, dar daca vrei sa creezi si sa provoci, atunci dai ordine foarte dure si exagerate''
, a afirmat Ponta.

Citeste si:
Demiteri după tragedia din Gorj. Cine rămâne fără funcție după...
Demiteri după tragedia din...

El considera ca aceste conflicte au fost dorite pentru a se atrage atentia de la faptul ca oamenii protestau impotriva guvenului.

''De ce nu s-a reusit sa nu fie confruntari? (...) Pentru ca nu s-a vrut si pentru ca s-a dorit foarte tare ca aceste conflicte sa deturneze atentia de la faptul ca 100.000 de oameni au venit sa protesteze impotriva guvernului''
, a spus Ponta.

Pe de alta parte, Ponta este de parere ca se impune crearea un guvern competent in perspectiva preluarii presedintiei UE, iar cu sprijinul majoritatii ALDE-PSD din Parlament se poate realiza acest lucru.

''In Parlament, cu sprijinul parlamentarilor PSD si ALDE trebuie sa se faca pentru 1 ianuarie, pentru preluarea presedintiei UE un guvern competent, alfabetizat, care sa nu traiasca doar din propaganda si din plati catre propagandisti, ci sa guverneze tara. Preluam presedintia UE si ar trebui sa-i impresionam pe europeni prin cultura, educatie, competenta. Acum e foarte greu sa facem lucrul asta'', a mentionat Victor Ponta.

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.