Social 20 Iulie 2018 16:22
Tribunalul Bucuresti a decis revocarea mandatului de arestare in lipsa emis pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg si a dispus retragerea cererii de dare in urmarire internationala si a mandatului european de arestare.

Hotararea tribunalului nu este definitiva.

"Admite cererea de revocare si revoca masura arestarii preventive dispuse fata de inculpatul Emilian Schwartzenberg. Dispune retragerea cererii de dare in urmarire internationala si a mandatului european de arestare emise pe numele inculpatului la momentul ramanerii definitive a prezentei hotarari. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare", se arata in decizia instantei.

Elan Schwartzenberg a fost trimis in judecata in decembrie 2017 de procurorii DNA, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la dare de mita, intr-un dosar disjuns din dosarul privind construirea de locuinte in campusul social "Henri Coanda" din Constanta, in care fostul primar Radu Mazare, fratele acestuia, Alexandru Mazare, si omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost recent achitati de Instanta suprema.

Procurorii DNA sustin ca, in cursul anului 2011, Elan Schwartzenberg l-a ajutat pe Avraham Morgenstern, administrator unic al societatii Shapir Structures SRL, sa ii dea suma totala de 175.000 de euro lui Radu Stefan Mazare, primarul municipiului Constanta de la acea vreme, pentru ca acesta sa faca demersuri astfel incat societatea Shapir Structures SRL sa castige o licitatie avand ca obiect contractul de construire a campusului social 'Henri Coanda' in valoare de circa 10 milioane de euro din Constanta, scrie Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, ajutorul acordat de Schwartzenberg a constat, pe de o parte, in faptul ca a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a societatii offshore Melici Management Inc. - societate al carei beneficiar real era - si, pe de alta parte, a facilitat relatia dintre Radu Mazare si Avraham Morgenstern, fiind prieten cu cei doi.

Citeste si:
Elan Schwartzenberg a scapat definitiv de mandatul de arestare....
Elan Schwartzenberg a scapat...

Elan Schwartzenberg a plecat din Romania in 2016, fiind dat in urmarire internationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.