Dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a sustinut ca in multe state europene infractiunea de abuz in serviciu nu este prevazuta de legislatia penala, Ambasada Germaniei la Bucuresti a tinut sa faca o precizare pe acest subiect, informeaza stirileprotv.ro.

"In Germania, urmarirea penala a abuzului in serviciu este reglementata prin intermediul mai multor paragrafe din legi fiscale, din dreptul disciplinar si din codul penal. Pedepsele ajung de la amenzi modeste pana la masuri disciplinare si chiar pedepse considerabile cu privare de libertate", precizeaza Ambasada Germaniei la Bucuresti, intr-o postare pe Facebook.

In urma cu cateva saptamani, 12 tari partenere au facut apel la Romania sa ia in vedere "potentialul impact negativ al amendamentelor la legislatia penala".

"Noi, partenerii si aliatii internationali ai Romaniei, facem apel la toate partile implicate in modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala sa evite schimbarile care ar slabi statul de drept sau capacitatea Romaniei de a lupta impotriva infractionalitatii si coruptiei. Romania a demonstrat un progres considerabil in combaterea coruptiei si construirea unui stat de drept eficient. Ii incurajam pe romani sa continue pe aceasta cale", s-a aratat intr-un comunicat de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.