Social 28 Iunie 2018 11:41
Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti trasnmite ca "importante tari partenere" fac apel la Romania sa ia in vedere "potentialul impact negativ al amendamentelor la legislatia penala".

Aceasta pozitie este sustinuta de Statele Unite alaturi de Belgia, Canada, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia.

"Noi, partenerii si aliatii internationali ai Romaniei, facem apel la toate partile implicate in modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala sa evite schimbarile care ar slabi statul de drept sau capacitatea Romaniei de a lupta impotriva infractionalitatii si coruptiei. Romania a demonstrat un progres considerabil in combaterea coruptiei si construirea unui stat de drept eficient. Ii incurajam pe romani sa continue pe aceasta cale"
, se arata intr-un comunicat de presa al reprezentantei diplomatice, potrivit jurnalul.ro.

Partenerii UE amintesc si de concluziile Consiliului European privind Mecanismul de Cooperare si Verificare din 12 decembrie 2017.

"Urmarim cu atentie schimbarile la Codurile penal si de procedura penala si ne mentinem ingrijorarea ca mai multe dintre ele pot impiedica cooperarea internationala in domeniul aplicarii legii si pot afecta negativ lupta impotriva infractiunilor violente, a infractionalitatii organizate transfrontaliere, a infractiunilor financiare si a traficului de droguri si de fiinte umane. Incurajam toate partile implicate sa reexamineze raspunsul expertilor juridici romani precum Consiliul Superior al Magistraturii si sa solicite sprijinul expertilor juridici internationali cum sunt Grupul Statelor impotriva Coruptiei si Comisia de la Venetia", mai mentioneaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.