Tema suspendarii presedintelui Klaus Iohannis ramane deschisa, existand "un lung sir de incalcari ale Constitutiei", a declarat miercuri liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Mentinem - cel putin asta este punctul meu de vedere si este ferm - deschis subiectul suspendarii presedintelui Iohannis, pentru ca doar faptul ca a semnat decretul de revocare a doamnei Kovesi nu inseamna ca asta era singurul motiv de suspendare.

De 7-8 luni de zile presedintele, care ar trebui sa fie presedintele tuturor romanilor si cel care mediaza intre puterile statului si care coaguleaza in jurul lui puterile statului si energiile pozitive din aceasta tara, blocheaza in mod constant activitatea Parlamentului prin contestare, recontestare, retrimiterea unor legi foarte importante si necesare care trebuiau sa intre in vigoare demult, blocheaza de cate ori poate activitatea guvernului, ameninta guvernul, ameninta prim-ministrul, participa la proteste impotriva guvernului, incita la rasturnarea ordinii constitutionale, incitand lumea sa iasa in strada la proteste, trimite consilieri prezidentiali sa ameninte sau sa induca teama unui judecator de la CCR si este un sir lung de incalcari ale Constitutiei care se tot pun in dreptul presedintelui Iohannis. Nu este interesat decat de obiectivul personal de a avea un al doilea mandat. Daca dati la o parte cuvintele despre 'penali' pe care le foloseste, o sa vedeti ca din acesti ani de mandat in dreptul lui nu se poate pune nimic - a facut un lucru important", a declarat Dragnea la Antena 3.

Potrivit acestuia, "i s-a intins de multe ori o mana" presedintelui Iohannis din partea PSD, scrie Agerpres.

"Eu si colegii mei am intins de multe ori mana sa facem o pace politica in tara, sa folosim acesti ani ca pe o fereastra de oportunitate uriasa pe care o avem si sa prindem aceasta conjunctura favorabila, sa sarim niste etape si sa ajungem intru-un nivel de dezvoltare pe care il meritam si pe care trebuie sa-l avem. Am mers pana acolo incat i-am votat si un guvern scos din buzunar, venit de nicaieri, fara niciun fel de legitimitate politica, punand interesul tarii deasupra interesului politic. N-a avut niciun fel de importanta, n-a contat absolut deloc, doar stie sa ceara, ca un dictator si in momentul in care e deranjat de cineva, cere direct sau sugereaza sau trimite emisari gen Pahontu sa duca ordine de executie catre procurori sau judecatori. La ora asta nu stiu ce ar trebui sa se intample ca acest demers sa se opreasca in toamna. Adica nu-mi dau seama ce ar putea sa faca. Era decizia sa incepem procedurile de luni, dar le-am spus colegilor ca pot merge in vacanta parlamentara, dar sa aiba telefoanele la ei tot timpul, pentru ca, daca apare ceva, o sa ne reintalnim in Parlament', a afirmat liderul PSD.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

El a reamintit ca a discutat despre acest subiect cu liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu. "Nu vreau sa fortez pe nimeni, e o discutie pe care o vom continua in coalitie. Nu a respins ideea", a adaugat presedintele Camerei Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.