Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) anunta ca se pregateste o noua plangere penala pentru abuz in serviciu, ce va fi emisa pe numele ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, ministrul Justitiei a avut peste trei luni la dispozitie pentru a clarifica modul in care trebuie platite orele suplimentare pentru angajatii din penitenciare. Acestia nu isi primsc banii deoarece Tudorel Toader intarzie semnarea unui ordin.

"In urma protestelor organizatiilor sindicale, in Parlament s-a aprobat prin Legea nr. 79/2018 ca orele suplimentare care nu pot fi recuperate in termen de 60 de zile sa fie platite angajatilor din penitenciare si politie incepand cu data de 1 aprilie. In consecinta, la salariul din iulie ar fi trebuit platite orele nerecuperate in aprilie. Ceea ce nu este posibil din vina ministrului Justitiei. In plus, angajatii din penitenciare mai au de recuperat peste un milion de ore suplimentare din perioada 2016-2018 pentru care trebuie gasita o solutie legislativa si bugetara. Guvernul trebuie sa plateasca aceasta datorie de peste 10,5 milioane de euro angajatilor din penitenciare", spun liderii FSANP.

Nerespectarea legii in ceea ce priveste plata orelor suplimentare efectuate si nerecuperate in termen de 60 de zile ii va pune in situatia de a depune o noua plangere pentru abuz in serviciu sau, dupa caz neglijenta in serviciu, impotriva ministrului Justitiei, informeaza Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.