Politica 9 Iulie 2018 17:05
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca decizia de revocare a Laurei Codruta Kovesi a fost luata de Klaus Iohannis "din cauza unor presiuni generate de calcule personale". De asemenea, Liviu Dragnea a sustinut ca discutia despre suspendarea lui Klaus Iohannis va continua in PSD si in coalitie.

"Presedintele Iohannis a revocat-o pe doamna dupa 30 de zile si nu cred ca a facut-o de dragul respectarii Constitutiei, ci a facut-o din cauza unor presiuni generate de calcule personale, probabil", a spus Liviu Dragnea, potrivit Digi24.

Presedintele PSD a adaugat ca vor continua discutiile cu privire la suspendarea lui Klaus Iohannis. "Discutia despre suspendare nu era generata doar de aceasta incalcare a Constitutiei, ci de un complex de abateri constitutionale ale presedintelui. Este doar un exemplu faptul ca si-a facut un obicei de a bloca si intarzia aproape orice lege a Parlamentului si aproape orice initiativa a Guvernului daca este interpus si dumnealului pe circuit. Discutia despre suspendare va continua in partid si vom discuta si in coalitie", a precizat Liviu Dragnea.

In momentul in care a fost intrebat despre argumentele pe care le-ar folosi pentru a continua discutiile despre suspendare, Liviu Dragnea a spus ca presedintele nu-si respecta atributiile si arata de mult ca nu respecta Constitutia.

"Presedintele arata de mult ca nu respecta Constitutia, nu-si respecta atributiile, nu mai are puterea sa fie un presedinte deasupra partidelor, sa fie un presedinte fara interese partinice, un presedinte care sa fie mediator intre puterile statului si asta duce la foarte multe blocaje. Amenintari ale premierului si multe alte gesturi si actiuni ale presedintelui", a sustinut liderul PSD.

Intrebat cum a primit vestea revocarii Laurei Codruta Kovesi, liderul PSD a raspuns intr-un mod ironic: "Am primit-o pe telefon vestea revocarii", iar numirea noului sef al DNA va fi o decizie a Ministrului Justitiei, insa nu are nicio garantie ca nu va fi din statul paralel.

"Numirea sefei DNA va fi o decizie a Ministrului Justitiei. Nu stiu ce va face, daca o sa ma intrebe. E un loc vacant, are atributul propunerii. Nu am nicio garantie ca noul sef DNA nu va fi din statul paralel. Trebuie sa functioneze domnia legii. Marea problema e teroarea, nesiguranta".

Citeste si:
Rusia ar putea fi suspendată astăzi din Consiliul pentru Drepturile...
Rusia ar putea fi suspendată...

Cu privire la faptul ca presedintele Klaus Iohannis nu a iesit sa anunte personal decizia de revocare, Liviu Dragnea a aratat ca "au dreptate" cei care sustin ca s-ar fi impus ca demersul sa fie asumat personal. "Cred ca trebuia sa vina sa o spuna singur... dar, e mai putin important", a declarat Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.