Politica 6 Iulie 2018 08:18
Ministerul Afacerilor Externe anunta lansarea procedurii operationale privind cooperarea cu partenerii asociativi in vederea organizarii de actiuni in marja Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Documentul, care este disponibil pentru aplicanti incepand de joi, stabileste modalitatea de acordare de catre Ministerul Afacerilor Externe, a patronajului Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, respectiv a statutului de eveniment partener al Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene („Friends of the Presidency“).

"Ne dorim ca proiectul Presedintiei Romaniei la Consiliului Uniunii Europene sa aiba impact la nivelul intregii societati. Efortul nostru este de a stimula participarea si implicarea tuturor celor interesati pe parcursul celor sase luni de mandat, in completarea celor aproximativ 1.400 de reuniuni externe, care urmeaza a fi gazduite cu predilectie de sediile Consiliului Uniunii Europene, si a celor circa 300 de evenimente pe care le vom organiza in toata tara. Dupa ce un alt demers pe care l-am initiat, Forumul «EU-RO 2019», a generat idei constructive care au fost integrate in procesul de fundamentare a agendei Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, mizam din nou pe ambitia, potentialul si profesionalismul partenerilor asociativi, astfel incat vocea cetatenilor romani sa se faca auzita la nivelul factorilor de decizie ai Uniunii Europene", a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

"Procedura, care poate fi accesata pe site-ul de prezentare a pregatirilor pentru Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, se aplica in vederea integrarii in marja mandatului pe care Romania il va exercita in primul semestru al anului viitor a diferitelor evenimente cu tematica culturala, profesionala, sociala, academica, civica, desfasurate la nivel local, national si international, prin acordarea patronajului Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, pe baza indeplinirii unor criterii, inclusiv a obtinerii avizului ministerului de linie care gestioneaza tema respectiva. Evenimentele de acest tip, care nu vor indeplini toate criteriile, vor putea beneficia de statutul de evenimente partenere ale Presedintiei.

Sunt eligibile pentru obtinerea patronajului sau a statutului de parteneri ai Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene persoanele juridice cu sediul in Romania sau in strainatate. Acestea includ urmatoarele categorii: entitati publice; autoritati locale; organizatii non-guvernamentale; scoli generale, licee, universitati, institute de cercetare; organizatii romanesti din diaspora care isi desfasoara activitatea in strainatate", se arata intr-un comunicat MAE.

Citeste si:
Lavrov: Invazia din Ucraina este un răspuns la acțiunile NATO
Lavrov: Invazia din Ucraina...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.