Serghei Lavrov a declarat că Rusia nu ia în considerare faptul că s-ar afla într-un conflict direct cu NATO, dar că invazia din Ucraina este un răspuns la acțiunile Națiunilor Unite.

Lavrov: „Nu ne considerăm în stare de război cu NATO”

Lavrov a ținut să menționeză că Moscova nu consideră că a început lupta între Rusia și NATO, din cauza faptului că lucrul acesta ar înseamna creșterea riscului unui atac nuclear. Tot el a precizat și faptul că țările occidentale au fost cele care au răspândit informații despre un posibil război nuclear, nu ei.

„Nu ne considerăm în stare de război cu NATO, pentru că acesta ar fi un pas ce ar crește riscurile a ceea ce tocmai am discutat (declanșarea unui război nuclear - n.r.)”, a declarat Lavrov, pentru canalul de televiziune Al-Arabya.

Sergei Lavrov este de părere că NATO, SUA, liderii europeni, mulți dintre ei, în special în Marea Britanie, în SUA, în Polonia, în Franța, Germania și, desigur, șeful diplomației europene Borrell au spus în mod direct că Vladmir Putin, iar când cineva anume folosește astfel de cuvinte, crede că duce un război împotriva cuiva anume. Mai mult de atât, ministrul a spus că operațiunea militară din Ucraina, denumirea pe care Rusia o folosește pentru război, a fost un răspuns la ceea ce NATO făcea în Ucraina pentru pregăti această țară pentru o poziție foarte agresivă la adresa Federației Ruse. Lavrov a zis și că țării vecine i s-au arme ofensive care ar fi putut ajunge pe teritoriul Rusei, că se construiau baze mililtare la Marea Azov și, de asemenea, că se se făceau zeci de exerciții militare, unele dintre ele chiar pe teritoriul țării.

„Din păcate, există sentimentul că NATO crede că este în război cu Rusia. NATO, SUA, liderii europeni, mulți dintre ei, în special în Marea Britanie, în SUA, în Polonia, în Franța, Germania și, desigur, șeful diplomației europene Borrell spun direct că (președintele rus Vladimir) Putin trebuie să piardă, că Rusia trebuie învinsă. Când cineva folosește o astfel de retorică, cred că are impresia că duce un război împotriva cuiva pe care vrea să îl învingă”, a mai zis Lavrov.

„Li s-au dat arme ofensive, inclusiv arme care pot ajunge pe teritoriul rusesc, se construiau baze militare, inclusiv la Marea Azov, se desfășurau zeci de exerciții militare, multe dintre ele inclusiv pe teritoriul ucrainean, efectuate sub auspiciile NATO, iar majoritatea acestor exerciții erau concepute împotriva intereselor Federației Ruse, astfel încât scopul acestei operațiuni este de a se asigura că aceste planuri nu se materializează”, a adăugat el.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Aprilie 2022 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.