Serban Nicolae sustine ca apelul transmis de tarile partenere catre Romania cu privire la modificarea legislatiei penale vine din partea unor reprezentanti ai ambasadelor pe care nu ii cunoaste, mentionand totodata ca s-a saturat de "aceasta formula aroganta de comunicare a unor functionari, reprezentanti incerti si anonimi.".

"Nu-i cunosc. Nu stiu cine sunt acesti reprezentanti, nu stiu care le este statutul ca sa putem dialoga. Daca e vorba de niste ziduri, o sa vedem daca putem sa le transmitem un mesaj din partea cladirii Palatului Parlamentului. Altminteri, eu m-am saturat de aceasta formula aroganta de comunicare a unor functionari, reprezentanti incerti si anonimi. Cine verifica toata legislatia in materie de statut al corpului diplomatic si consular o sa vada ca nu exista asa ceva, nu exista comunicate ale ambasadelor, reprezentanti", a spus liderul grupului PSD din Senat, citat de b1.ro.

Serban NIcolae mai tine sa precizeze ca in Constitutia Romaniei nu este prevazuta o consultare a ambasadelor in momentul in care Parlamentul legifereaza.

"Sunt alaturi de ei in greaua suferinta care ii incearca in materie de ingrijorare, sa stea linistiti, sa-si vada de treburile lor. Nu exista niciun fel de atributii, m-am uitat inca o data in Constitutie. N-am vazut in procedura de legiferare consultarea ambasadelor sau a reprezentantilor unor ambasade, a birourilor de presa ale ambasadelor",
a mentionat el.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a transmis joi ca "importante tari partenere" fac apel la Romania sa ia in vedere "potentialul impact negativ al amendamentelor la legislatia penala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.