Premierul Viorica Dancila a afirmat miercuri, in plenul reunit al Parlamentului, ca nu s-a asteptat ca intreaga motiune de cenzura, semnata de PNL, USR si PMP, "sa fie o insiruire de falsuri".

"Nu m-am asteptat ca intreaga motiune sa fie o insiruire de falsuri, o prezentare parca a unei alte realitati, facuta cu rea-credinta. Inteleg rolul opozitiei si obligatia ei de a critica Guvernul. Acest lucru face parte din mecanismul esential al democratiei. Dar felul in care astazi, lipsita de argumente rationale, opozitia submineaza intregul efort al Guvernului pe baza unor acuzatii lipsite de logica si realism ma face sa cred ca aceasta motiune nu reprezinta decat un joc politic", a declarat Dancila, la dezbaterea motiunii de cenzura intitulate "Demiterea Guvernului Dragnea - Dancila, o urgenta nationala!".

Prim-ministrul a spus ca a parcurs cu atentie textul motiunii de cenzura si s-a declarat "dezamagita". Ea a adaugat ca spera, in ciuda adversitatii politice, intr-o "abordare constructiva a criticii", in beneficiul cetateanului.

"Am sperat sa fim avertizati, corectati, ba chiar trasi de maneca, cu privire la anumite masuri, care pot parea, din perspectiva dumneavoastra, discutabile. Mistificati realitatea pentru a va servi propriile interese politice. Prezentati raul ca fiind bine, iar binele ca fiind rau. In discursul dumneavoastra nu mai este loc de nuante. Totul este alb si negru. Tot ce face puterea e rau, iar tot ce faceti dumneavoastra e bine. Acestea sunt premisa si concluzia motiunii, care tradeaza o aroganta incredibila in raport cu prestatia indoielnica pe care ati avut-o cand ati fost la guvernare. Refuzati sa admiteti chiar si cele mai evidente lucruri bune care s-au intamplat in aceasta guvernare", a sustinut Dancila.

Ea a adaugat ca, pentru opozitie, cresterea veniturilor romanilor este "o masura populista, care va aduce haosul in economie", iar majorarea salariului minim "o masura antisociala si antieconomica".

Citeste si:
Cum a aflat fiul Vioricăi Dăncilă că a fost adoptat. A fost...
Cum a aflat fiul Vioricăi...

"Pentru dumneavoastra, cresterea economica de exceptie, pe care a avut-o Romania anul trecut, este rezultatul incapacitatii si incompetentei guvernarii. (...) In viziunea dvs, scaderea datoriei guvernamentale este, de fapt, o crestere a datoriei. Orice ar fi facut acest guvern, orice ar face, oricat de bine ar merge lucrurile, pentru dumneavoastra este imposibil sa iesiti din aceasta paradigma a catastrofei, a dezastrului si a circului", a spus ea.

Dupa ce discursul premierului a fost intrerupt de parlamentarii opozitiei, care au afisat un banner si au scandat "Demisia!", Viorica Dancila a precizat: "Ii rog pe romani sa aiba rabdare pentru acest circ prezentat in Parlamentul Romaniei".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.