In ceea ce priveste un eventual conflict de natura constitutionala intre Guvern si seful statului, dupa ce Iohannis a refuzat propunerea de revocare din functie a sefei DNA, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca nu vrea sa-si exprime parerea, insa, a tinut sa mentioneze ca il sustine in continuare pe Tudorel Toader, ministrul Justitiei.

"Eu nu am pregatirea constitutionala a domnului presedinte Iohannis. Ca inginer, nu vreau sa-mi dau cu parerea, in shimb, politic sustin pe ministrul Justitiei. Cred ca dincolo de ce cred eu sau presedintele sau oricine altcineva, judecatorii CCR vor decide", a declarat social-democratul, citat de libertatea.ro.

"Dupa parerea mea, nu exista niciun conflict si niciun temei pentru o sesizarea Curtii Constitutionale. In tot procedeul inceput de ministru, legislatia in vigoare a fost respectata 100%, Dupa cum cu tottii cunoastem legea lasa la latitudinea presedintelui daca accepta sau nu propunerea de revocare

Ar fi deosebit de ciudat daca de fiecare data cand un decident ia o decizie care nu convine unui partener sau institutii sa ne aflam in fata unui conflict constitutional. Putem sa intelegem ca ministrul este personal nemultumit ca nu i s-a acceptat solicitarea. Dar de acolo pana la un conflict constitutional e cale lunga, nu exista niciun confliuct intre Presedinte si guvern. Ce sa judece Curtea? Ca nu am fost de acord intr-o chestiune in care legea spun expres ca pot sa fiu sau nu de acord? Sau poate CCR sa judece oportunitatea deciziei pe care am luat-o?", a declarat miercuri presedintele Klaus Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.