Presedintele Klaus Iohannis a facut declaratii cu privire la sesizarea la Curtea Constitutionala anuntata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader cu privire la revocarea sefei DNA,Laura Codruta Kovesi.

"Dupa parerea mea, nu exista niciun conflict si niciun temei pentru o sesizarea Curtii Constitutionale. In tot procedeul inceput de ministru, legislatia in vigoare a fost respectata 100%, Dupa cum cu tottii cunoastem legea lasa la latitudinea presedintelui daca accepta sau nu propunerea de revocare

Ar fi deosebit de ciudat daca de fiecare data cand un decident ia o decizie care nu convine unui partener sau institutii sa ne aflam in fata unui conflict constitutional. Putem sa intelegem ca ministrul este personal nemultumit ca nu i s-a acceptat solicitarea. Dar de acolo pana la un conflict constitutional e cale lunga, nu exista niciun confliuct intre Presedinte si guvern. Ce sa judece Curtea? Ca nu am fost de acord intr-o chestiune in care legea spun expres ca pot sa fiu sau nu de acord? Sau poate CCR sa judece oportunitatea deciziei pe care am luat-o?", a declarat seful statului, citat de stirileprotv.ro.

Presedintele a tinut sa mentioneze ca DNA este o institutie cu "rezultate remarcabile", "daca apar probleme, este foarte important sa se actioneze repede, ferm si sa se clarifice lucrurile.”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.