Fostul premier Dacian Ciolos a anuntat marti ca isi doreste sa candideze la alegerile europarlamentare din 2019.

Intrebat la RFI daca va candida personal la alegerile europarlamentare de anul viitor, Ciolos a raspuns: "Lucrurile astea o sa le discutam in partid, dupa ce partidul va fi infiintat, dar personal, da, imi doresc acest lucru. Am tot fost acuzat in ultima vreme ca nu mi-am asumat pana acum niciodata o candidatura si, in conditiile acestea, am spus ca, daca intru in politica, voi candida la primele alegeri, oricare ar fi ele. Deci in masura in care primele alegeri vor fi alegeri europarlamentare si, cu atat mai mult cu cat am o experienta pe domeniul acesta, daca in partid vom considera ca asta e o solutie buna si ca pot sa aduc un plus, voi candida. Dar si aceasta candidatura o s-o integram intr-o abordare mai larga, pentru ca obiectivul nostru este ca (...), dupa alegerile parlamentare din 2020, sa putem fi parte a guvernarii, sa putem forma un Guvern''.

Totodata, chestionat la ce familie politica va adera, daca partidul sau va intra in Parlamentul European, Ciolos a precizat: "Nu ne-am pus aceasta problema, pentru ca nu consideram ca asta este prioritatea acum (...) Directia o vor stabili cei care vor veni in partid".

Fostul premier Dacian Ciolos a anuntat vineri ca au fost depuse actele pentru infiintarea partidului 'Miscarea Romania Impreuna'.

"A fost depusa la tribunal cererea de inregistrare a unui nou partid politic iesit din Platforma. Este vorba de partidul 'Miscarea Romania Impreuna'. Am decis deci sa facem si acest pas. E primul pas, acela de cerere a inregistrarii unui partid. Partidul va exista formal in momentul in care acest proces de inregistrare va fi finalizat la tribunal", a declarat Ciolos, vineri, la un eveniment intern al Platformei Romania 100 transmis live pe Facebook.

Citeste si:
Biden vrea să candideze pentru al doilea mandat în 2024
Biden vrea să candideze...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.