Participarea la un concert o data la doua saptamani creste speranta de viata, arata un studiu realizat in Marea Britanie, potrivit Variety.

Douazeci de minute petrecute la un concert pot creste cu 21% sentimentul de bine, arata raportul facut de arena O2 din Marea Britanie si Patrick Fagan, lector la Goldsmith University si expert in stiinta comportamentului uman.

Prin comparatie, yoga creste starea de bine cu 10 procente, iar plimbarea unui caine, cu 7%.

Potrivit studiului, participarea o data la doua saptamani la un concert poate face ca speranta de viata in cazul iubitorilor de muzica sa creasca cu pana la 9 ani.

Subiectii studiului au participat la teste psihometrice si de inima, in timp ce efectuau diferite activitati. In timp ce urmareau muzica live, starea lor s-a imbunatatit cu 25%. Stimularea mentala a fost cea mai afectata, cu o imbunatatire de 75%.

Intr-un comunicat transmis de O2, Fagan a spus: „Combinand toate descoperirile noastre cu cercetarea O2, am ajuns la concluzia ca un concert o data la doua saptamani poate duce la o crestere a duratei de viata cu pana la un deceniu”.

Retail jobs

Sursa: News.ro


Despre autor:

Clara Vacaru
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmodtempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodoconsequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit essecillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nonproident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.