Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a avut o prima reactie dupa propunerea Ministerului de Justitie privind revocarea sa.

"Voi urma procedura legala si ma voi prezenta, oricand este nevoie, sa raspund, punct cu punct, tuturor afirmatiilor prezentate de ministrul Justitiei", se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, potrivit digi24.ro.

Tudorel Toader a propus revocarea din functie a sefei DNA

Dupa prezentarea unui raport de 36 de pagini, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a propus revocarea din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

La incheierea raportului prezentat in 80 de minute, Tudorel Toader nu a dorit sa raspunda niciunei intrebari puse de jurnalisti.

"Raportul, insotit de propunerea de revocare a procurorului sef, va fi transmis catre Sectia pentru procurori a CSM, precum si catre presedintele Romaniei, pentru a analiza si pentru a decide in acord cu competentele constitutionale pe care fiecare le are", a declarat Tudorel Toader, la MJ.

Citeste si: Klaus Iohannis, dupa anuntul lui Tudorel Toader: Imi mentin opinia ca DNA si conducerea DNA fac o treaba foarte buna

In opinia ministrului, DNA nu se identifica cu procurorul sef al acesteia, Laura Codruta Kovesi, ''ale carei actiuni au demonstrat ca pot pune in pericol chiar institutia pe care o conduce, prin excesul de autoritate, comportamentul discretionar, sfidarea autoritatii Parlamentului, a rolului si competentelor Guvernului, contestarea deciziilor Curtii Constitutionale si autoritatii acesteia''.

Tudorel Toader, critici la adresa Laurei Codruta Kovesi

"Intr-un singur an de zile, in 2017, au fost inregistrate trei conflicte juridice de natura constitutionala, conflicte in cadrul carora Directia Nationala Anticoruptie, prin conducerea acesteia, a fost chemata in fata instantei de contencios constitutional. Trei conflicte juridice de natura constitutionala, in care Curtea Constitutionala a circumstantiat in mod ferm competenta Directiei Nationale Anticoruptie, in doua dintre acestea sanctionand comportamentul lipsit de loialitate, comportamentul neconstitutional din partea procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie", a spus Toader inr-o declaratie de presa.

Ministrul Justitiei
a mai spus ca, in mai putin de jumatate de an, DNA a fost chemata de Curtea Constitutionala pentru inca doua conflicte de natura constitutionala.
Citeste si:
Tudorel Toader candidează din nou la funcția de rector la...
Tudorel Toader candidează din...

Citeste si: Toader: Kovesi, comportament excesiv de autoritar la ancheta pe OUG 13

"Concluziile sunt in mod evident diferite, atunci cand incalcarea Constitutiei depaseste limitele de competenta prevazute de Constitutie si de lege, atunci cand incalcarile devin sistematice. In mai putin de jumatate de an de la publicarea deciziei numarul 68 din 2017, Directia Nationala Anticoruptie, prin conducerea acesteia, a fost chemata iarasi in fata Curtii Constitutionale, pentru inca doua conflicte de natura constitutionala", a precizat Toader.

Lazar va prezenta un punct de vedere dupa publicarea raportului de catre MJ

"Avand in vedere solicitarile mass-media de a prezenta un punct de vedere privind propunerea ministrului Justitiei de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, precum si asupra raportului prezentat in acest sens, Biroul de informare si relatii publice face urmatoarele precizari: procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa prezinte un punct de vedere asupra celor doua aspecte dupa publicarea si analiza raportului ministrului Justitiei", se arata intr-un comunicat al Parchetului General.
Citeste si:
Ministrul Justiţiei: Eliminarea pensiilor de serviciu nu este posibilă
Ministrul Justiţiei:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.