Senatorul PNL Florin Citu, presedintele Comisiei economice din Senat, a declarat sambata ca PSD „si-a batut joc de Romania in 2017” si continua si in 2018.

Citu sustine ca Liviu Dragnea si Darius Valcov nu discuta public despre cresterea datoriei publice in perioada ianuarie-octombrie 2017, dublarea costului de imprumut facut de Romania si datoriile companiilor de stat, afirmand ca acestia trebuie sa vina „urgent” cu un plan pentru momentul in care economia mondiala va intra in recesiune.

Are PSD un program de guvernare si pentru criza economica in care ne-a aruncat? Dragnea, Valcov, PSD si-au batut joc de Romania in 2017. O vor face si in 2018. Are PSD un plan pentru criza economica care urmeaza? Doar taxe si accize mai multe si mai mari. Ma uit la cum au “administrat” perioada de crestere economica si ma ingrozesc”, a scris Florin Citu pe contul sau de Facebook.

De asemenea, el enumera cateva cifre pe care „Dragnea, Valcov si PSD nu le vor discutate public, dupa 12 luni de guvernare ticaloasa”, printre care cresterea datoriei publice in perioada ianuarie – octombrie 2017, dublarea costului de imprumut facut de stat si datoriile companiilor de stat.

Datoria publica a crescut in perioada ianuarie - octombrie 2017 cu 19.4 miliarde lei. In octombrie 2017 datoria publica de 352.8 miliarde lei, adica 41.9% din PIB (sursa MFP). Costul la care se imprumuta statul s-a dublat in 12 luni. Dragnea, Valcov, PSD au imprumutat mai mult si mai scump!!! Cel mai mare pret din 2015 (sursa MFP si BNR). Asta intr-o perioada cand economia “duduie”. (Romania se imprumuta mai scump decat tari cu datorie publica dubla ca procentaj PIB. Cel mai scump din UE, dupa Grecia).

Datoriile companiilor de stat (sume ce trebuie platite intr-o perioada de pana la 1 an si peste 1 an), atentie aici, reprezinta 56.03 miliarde lei - 6.6% din PIB!!!!!!! Uite aici inca un motiv pentru care PSD asmute ANAF pe sectorul privat si creste taxe si impozite. Trebuie acoperita cumva si aceasta gaura- pentru asta Dragnea nu cere ancheta.(Sursa MFP)”, continua Citu.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

El mai spune si ca deficitul bugetar al Romaniei a crescut cu noua miliarde de lei, iar, in ciuda cresterii economice, Liviu Dragnea si Darius Valcov „nu au avut bani pentru pensii si salarii”.

Deficitul bugetar a crescut cu 9 miliarde lei. Desi au avut noroc de crestere economica peste asteptari, Dragnea si Valcov nu au avut bani pentru cheltuielile curente (pensii si salarii). S-au imprumutat. Total iresponsabil daca nu criminal. In anii cu crestere economica, un guvern responsabil reducea deficitele si datoria publica. Daca nici acest comportament nu trebuie analizat (anchetat?) in CSAT pentru subminarea sigurantei nationale… Eu zic ca trebuie”, a mai sustinut senatorul.

Acesta ii acuza pe cei din PSD ca „au vulnerabilizat iremediabil economia Romaniei” in 2017, iar acum continua sa faca asta, in ciuda avertismentelor de la nivel international

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

In 2017, Dragnea, Valcov si PSD au vulnerabilizat iremediabil economia Romaniei, pe termen mediu si scurt. Si nu se opresc. Continua in aceeasi directie si in 2018. Asta desi contextul international arata clar ca urmeaza o perioada volatila, cu riscuri foarte mari pentru stabilitatea economica”, a opinat Florin Citu.

Citu spune ca PSD trebuie sa vina urgent cu un plan pentru momentul in care economia va intra in recesiune mondiala si acuza social-democratii ca „sunt incompetenti intr-o perioada de crestere economica”.

PSD, Dragnea, Valcov, trebuie sa vina urgent si sa ne arate ce plan au in cazul in care economia mondiala intra in recesiune. Au aratat ca sunt incompetenti intr-o perioada de crestere economica. Au taiat salariile, au amanat aplicarea legii pensiilor, au crescut datoria publica, se imprumuta mai mult si mai scump, au contribuit masiv la cresterea preturilor si deprecierea monedei nationale”, scrie el.

Citeste si:
Economia României va înregistra un avans modest de 1,9% în 2022
Economia României va...

In final, senatorul afirma ca: „Au “administrat” PSD-istii cresterea economica. Acum, trebuie sa vina sa ne spuna cum vor “administra” perioada de criza economica care urmeaza. Eu unul pariez ca vor continua sa creasca taxele, si accizele”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.