Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ca era firesc ca Mihai Tudose sa plece din functia de premier, din moment ce nu mai avea sprijinul PSD, si ca social-democratii mai mult s-au certat decat au guvernat.

"Din moment ce PSD si-a retras sprijinul politic, e absolut normal sa plece Tudose, sa-si dea demisia, fiindca fara sprijin politic nu poti guverna. E vorba de un guvern politic. Deci, din acest punct de vedere, nu prea avem ce comenta, asta e situatia, e decizia PSD. (...) Au aparut in ultima perioada mai multe conflicte interne, mai mult s-au certat decat au guvernat si, din acest punct de vedere, eu cred ca era de asteptat o astfel de decizie si o astfel de solutie. Tudose a facut cateva greseli fundamentale, inclusiv acea declaratie de saptamana trecuta (n.r. - referitoare la tinutul secuiesc), dar eu nu sunt naiv si nu cred ca acele jigniri si acele declaratii pe care le-a facut au avut o contributie esentiala, dar pana la urma nu au ramas fara consecinte", a spus Kelemen Hunor.

Presedintele UDMR a mai spus ca formatiunea sa asteapta propunerea PSD pentru functia de premier, precum si consultarile cu presedintele Klaus Iohannis.

"Ce va face PSD mai departe este treaba sa si a coalitiei de guvernare, sa vedem cu ce propunere vor veni. Ei au majoritatea, dar e la fel de important ce va face presedintele Iohannis, cum va reactiona dupa consultarile cu partidele politice. Vom vedea. In acest moment, noi nu avem altceva de zis, pentru ca asteptam decizia coalitiei si, dupa ce aceasta demisie se va operationaliza, asteptam consultarile si pana la consultari vom avea o pozitie si despre ceea ce urmeaza sa facem",
a completat liderul UDMR.

Hunor: Responsabilitatea in acest moment ii apartine coalitiei majoritare

Kelemen Hunor a mentionat ca, deocamdata, nu stie daca formatiunea sa va sustine sau propunerea PSD pentru functia de premier, nici daca formatiunea sa va inainta o astfel de propunere la consultarile de la Cotroceni.

"Vom vedea. Fara sa stiu ce urmeaza, nu pot sa va dau niciun raspuns, nici pozitiv, nici negativ. (...) Noi vom avea o sedinta a grupurilor reunite la sfarsitul lunii ianuarie, pana atunci multe lucruri se vor clarifica si in acest moment nu vreau sa ma arunc cu declaratii. (...) Nu pot sa avansez o astfel de propunere (n.r. - de premier, din partea UDMR) vom vedea mai tarziu", a afirmat presedintele UDMR.

Pe de alta parte, el a atras atentia ca e o perioada dificila si si-a exprimat convingerea ca nu se va ajunge la alegeri anticipate, in cazul in care presedintele Iohannis va propune alte nume de premier decat cel al coalitiei PSD-ALDE.

"Responsabilitatea in acest moment ii apartine coalitiei majoritare si ar trebui sa tina cont ca e o perioada destul de dificila, e o perioada, din punct de vedere economic, cu un buget votat, dar cu multe semne de intrebare, iar anul viitor Romania va prelua presedintia UE si Romania este total nepregatita pentru asta. (...) Ceea ce va decide presedintele Iohannis va depinde in foarte mare masura de propunerea lor (n.r.- PSD-ALDE). (...) Nu vom ajunge la anticipate", a conchis Kelemen Hunor.

Citeste si:
Sorin Grindeanu, acuzații la adresa guvernării: „Nu știm unde s-au...
Sorin Grindeanu, acuzații la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.