Fostul premier Dacian Ciolos, a declarat, duminica seara, fiind prezent la protestul din Piata Victoriei, ca in Parlament se continua "masacrarea legilor justitiei", iar fostul ministrul al Muncii, Dragos Pislaru, si el alaturi de manifestanti, a punctat faptul ca modificarile aduse legilor respective "vor subrezi justitia si vor dezechilibra statul de drept".

"Particip la protest deoarece se continua, in Parlament, masacrarea legilor justitiei. Solicitam sa se opreasca modul in care fac modificarile legilor justitiei, sa le retraga din Parlament si intai sa aiba loc dezbateri cu sectorul si abia apoi sa se faca modificarile", a precizat, pentru AGERPRES, Dacian Ciolos.

Fostul ministru al Muncii, Dragos Pislaru a afirmat ca "nu poate accepta modul in care Puterea intelege in acest moment sa discute cu toti cei care sunt in dezacord cu ei".

"Pe fond, nu sunt de acord cu modificarile propuse (ale legilor justitiei - n.r.) pentru ca ele vor subrezi justitia si vor dezechilibra statul de drept din Romania si echilibrul puterilor in stat. (...) Nu pot accepta modul in care Puterea intelege in acest moment sa discute cu toti cei care sunt in dezacord cu ei", a declarat, pentru AGERPRES, Dragos Pislaru.

In Piata Victoriei s-a aflat si liderul PNL, Ludovic Orban, care a afirmat ca, impreuna cu liberalii, a dat un mesaj catre toti simpatizantii si toti cetatenii care vor binele tarii sa manifeste public impotriva modificarilor legilor justitiei.

"Suntem in minoritate impreuna, opozitia, dar noi apelam la toate parghiile pe care le avem la dispozitie - constitutionale, legale, regulamentare - pentru a impiedica adoptarea acestor modificari. (...) Deja am cerut comisiei noastre juridice sa identifice temeiuri de neconstitutionalitate care sunt prezente in actualele modificari ale legii. Si in plus, nu numai astazi, in general, am dat un mesaj catre toti simpatizantii nostri, catre toti cetatenii care vor binele Romaniei si inteleg pericolul in care se gaseste tara - coruptie masiva - sa manifeste public impotriva acestor modificari", a spus Ludovic Orban.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

La manifestatie a fost prezent si fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, care a afirmat ca a ales sa fie alaturi de protestatari pentru ca "sunt cetatean roman, am votat, am asteptari si vreau sa fiu corect reprezentata in Parlament si, din pacate, cei care ma reprezinta in Parlament nu sunt lasati sa vorbeasca".

Intrebata pe tema modificarilor legilor justitiei, ea a declarat: "Eu am criticat, cu precadere, maniera in care intelegem noi, intr-un stat membru al UE, sa modificam in materia reglementarii justitiei, in regim de urgenta, aceste legi. Eu nu inteleg urgenta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.