Platforma Romania 100 a anuntat ca va participa la protestele anuntate duminica impotriva modificarilor la legile justitiei.

Fostul premier Dacian Ciolos si-a anuntat prezenta la protestul de duminica, prin intermediul paginii de Facebook "Platforma Romania 100".

"Modul in care coalitia PSD-ALDE modifica fara dezbateri legi fundamentale pentru statul de drept este inacceptabil.

Vom protesta alaturi de romanii care nu accepta ca o mana de politicieni iresponsabili ne pot indeparta de valorile democratice la care am aderat dupa multe sacrificii", se arata in mesajul postat pe Facebook.

Proteste in fiecare zi, in mai multe orase din tara

Duminica, la ora 18.00 va avea loc un nou protest in Piata Victoriei, sub titlul "Ei cu hotii, noi cu totii".

"Chemare la proteste de amploare. A inceput dictatura hotiei. Chemam lumea din Romania, diaspora sa vina la Bucuresti, din toata tara!

Intreaga natiune a fost ieri martora uneia dintre cele mai dezgustatoare actiuni politice din ultimii ani. Intr-o zi care ar fi trebuit sa fie un moment de reflectie istorica si de unitate, dar si de aducere aminte a ororilor, lipsei de libertate si saraciei care au urmat dictaturii, coruptiei si domniei bunului plac, Parlamentul, prin PSD, ALDE si UDMR, a inceput readucerea justitiei sub control politic prin adoptarea modificarilor la legea 303 si legea ANI.

Daca proiectul de modificare a statutului magistratilor devine lege, independenta procurorilor va fi eliminata, judecatorilor si procurorilor li se vor ingradi dreptul la critica si cel la libera exprimare, magistratii vor putea fi anchetati de comisii parlamentare, iar magistratii trimisi in judecata vor putea continua sa judece si sa “imparta dreptate”. La fel, daca proiectul de modificare a legii ANI va trece de Parlament, zecilor de parlamentari care au folosit bani publici sa-si plateasca ilegal rudele li se vor sterge cu buretele interdictiile aplicate de ANI si confirmate de instante.

Este inceputul dictaturii hotiei in Romania si e doar o chestiune de timp pana cand se vor decide dosare penale la partid, ca pe vremea Rodicai Stanoiu si a lui Adrian Nastase, furtul din banii nostri va redeveni norma acceptata si nepedepsita a comportamentului politic, iar hartuirea magistratilor independenti va fi un fapt cotidian. Noi toti vom continua sa saracim si sa traim intr-o tara fara spitale, fara scoli sau autostrazi, in care fiecare dintre noi este bataia de joc a unor autoritati publice abuzive, incompetente si corupte", arata organizatorii.

Citeste si:
Povestea zilelor săptămânii. Caracteristica fiecărei zile a săptămânii
Povestea zilelor săptămânii....


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.