In urma disputelor din Piata Victoriei intre protestatari si cei care au venit sa instaleze targul de Craciun, primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca Festivalul de colinde si targul de Craciun vor fi mutate intr-o alta locatie, scrie digi24.ro.
"Am constatat cu amaraciune faptul ca un eveniment aprobat conform legii de catre Primaria Capitalei este in imposibilitatea de a se desfasura, din cauza unor protestatari agresivi verbal si fizic, care au patruns ilegal in perimetrul delimitat si rezervat pentru organizarea Festivalului de colinde. Constat ca, de astazi, putem marca inceputul unei perioade in care Constitutia Romaniei si legile tarii sunt calcate in picioare fara ca institutiile centrale ale statului sa reactioneze. Asta inseamna inceputul anarhiei. Daca azi a fost impiedicata Primaria Capitalei sa organizeze legal un eveniment intr-un spatiu public, ce apartine tuturor bucurestenilor, maine se pot intampla evenimente similare la Administratia Prezidentiala, la Parlament, la alte institutii publice care ii reprezinta pe toti cetatenii, indiferent de apartenenta politica, criterii de gen, convingeri politice, categorie sociala sau rasa. Este foarte grav ce s-a intamplat astazi si, ca atare, trag un semnal public de alarma'', a transmis printr-un comuniat edilul Capitalei.

"Am luat decizia de a muta Festivalul de colinde si targul de Craciun intr-o alta locatie dar acest lucru nu rezolva problema de fond. (...) Cei care au incalcat legea, vor raspunde pentru asta, atat civil cat si penal (...) Nu voi mai tolera niciun fel de abatere de la litera legii in ce priveste manifestatiile publice"
, a mai spus Gabriela Firea, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.