O disputa a izbucnit in Piata Victoriei intre protestatari si angajatii Primariei Capitalei care au venit sambata dimineata sa instaleze echipamentele.

Update 15:30- Echipamentele din Piata Victoriei au fost stranse si incarcate intr-un camion. Protestatarii au strigat: "Victorie".

Update 15:00- Protestatarii au terminat de demontat schelele, scena si gardurile instalate de angajatii Primariei, noteaza bursa.ro. Trei persoane au fost ridicate de catre jandarmi.

Update 14:50-
Protestatarii demontat schelele pe care trebuia sa se ridice scena din cadrul targului. Daca de dimineata erau doar cateva zeci de protestatari, la acest moment s-au strans cateva sute de oameni.

"Condamnam ferm actiunile Primariei Municipiului Bucuresti de a ocupa abuziv Piata Victoriei, spatiu cu o simbolistica deosebita pentru protestele care se desfasoara incepind din luna ianuarie a acestui an. Este o actiune provocatoare de cea mai joasa speta la comanda Gabrielei Firea.

Solicitam Primariei Municipiului Bucuresti sa renunte imediat la actiunea de ingradire a Pietei Victoriei si de amplasare a targului de sarbatori", se arata pe pagina de Facebook "Coruptia Ucide"

Update 13:13- Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, a reactionat printr-o postare pe Facebook: "Cum incep sarbatorile in Bucurestiul condus de duamna Firea? Cu jandarmi trantind un om la pamant, cu violenta, cu garduri, cu amenajarea de targuri de sarbatorit in locul unde oamenii protesteaza pasnic de la inceputul anului!"


Update 12:24-
Numarul manifestantilor a crescut in Piata Victoriei, tensiunile amplificandu-se dupa ce a fost montat un parapet de beton in locul in care va fi targul. Jandarmii au ridicat mai multi protestatari, care, cel mai probabil vor fi dusi la sectia de politie.

Disputa in Piata Victoriei intre protestatari si cei care au venit sa instaleze targul de Craciun

Cateva persoane au intampinat angajatii cu steaguri tricolore si cu portavoci, care scandau "Nu cedam Piata Victoriei!", "Firea, nu uita, piata asta nu-i a ta!" si "Vrem spitale, nu targuri penale", scrie digi24.ro.
Citeste si:
Profesorii protestează în Piața Victoriei. Principalele...
Profesorii protestează în...

Scandari asemenatoare au putut fi auzite si de Ziua Nationala in fata Guvernului, unde s-au strans aproximativ 1.500 de persoane pentru a manifesta.

Hotnews a relatat marti ca Primaria Capitalei a aprobat organizarea targului de sarbatori "Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna" in Piata Victoriei, unde au loc mitingurile impotriva modificarii legilor Justitiei. Piata Victoriei va fi ocupata de targ intre 2-20 decembrie. Legea prevede ca doua manifestatii nu pot avea loc in acelasi timp si in acelasi loc.

Imediat dupa aparitia acestei informatii, pe pagina de Facebook "Coruptia Ucide" a aparut mesajul "NU plecam din Piata Victoriei!".

"Am aflat, astazi, de intentia Primariei Capitalei de a organiza, in premiera, un Targ de Craciun in Piata Victoriei, in conditiile in care exista unul similar, deja, in Piata Constitutiei. Interpretam decizia Primariei ca pe o noua incercare de a indeparta protestele de locul lor obisnuit si o anuntam pe doamna Gabriela Firea ca, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicata", sustin cele 10 organizatii semnatare ale postarii, Asociatia Civica ProFest, Coruptia Ucide, Daruieste Viata, Evolutie in Institutie, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Initiativa Romania, Institutul pentru Politici Publice, #Rezistenta, Romania Vie.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Citeste si:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.