Dupa publicarea raportul MCV, in care se sustine ca ritmul global al reformelor a stagnat in cursul anului 2017, ceea ce a dus la incetinirea punerii in aplicare a recomandarilor restante, reactia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, nu a intarziat sa apara, sustinand ca documentul are o concluzie pozitiva.

"Un lucru foarte important de subliniat - este un raport de etapa, un raport care consemneaza progresele de la ultimul raport din ianuarie. Raportul evidentiaza multe din progresele inregistrate fata de ianuarie, fundamentand concluzia Comisiei, in sensul indeplinirii MCV intr-un viitor apropiat. Este si un angajament asumat - ca la preluarea presedintiei Consiliului, la inceputul lui 2019, Romania sa nu se mai afle sub MCV. Evolutia se incadreaza in acest angajament", sustine Toader, citat de stirileprotv.ro.

"Codurile de conduita sunt adoptate, Agentia de administrare a bunurilor indisponibilizate este complet operationala. Raportul pune accentul pe confirmarea rezultatelor, aspect care nu figureaza in textul recomandarilor din ianuarie 2017, adaugandu-se cerinte noi. Recomandarea era de adoptare a celor doua coduri. Actualul raport vizeaza si implementarea acestora. La recomandarea numarul 1, privind numirile procurorilor de rang inalt, CE se refera la legile justitiei, asadar la solutiile legislative care sunt inca in dezbatere", a mai spus ministrul Justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.