"Presedintele Klaus Iohannis isi doreste o justitie independenta si puternica, al carei beneficiar direct este societatea", a afirmat Madalina Dobrovolschi, fara a face alte comentarii.

Intrebata daca presedintele a avut vreo discutie telefonica cu Liviu Dragnea dupa inceperea urmaririi penale a acestuia, Dobrovolschi a spus ca daca ar fi existat o discutie oficiala, s-ar fi aflat pe agenda publica.

De asemenea, intrebata despre acuzatiile lui Liviu Dragnea privind statul paralel, in spatele caruia s-ar afla Klaus Iohannis, Dobrovolschi a raspuns: "In Romania nu exista stat paralel, este o inventie a celor care au probleme cu justitia".

DNA a anuntat, luni, ca a inceput urmarirea penala a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete si abuz in serviciu cu obtinere de foloase, intr-un dosar in care sunt urmarite penal alte opt persoane, intre care reprezentanti ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a initiat un grup infractional organizat care actioneaza si in prezent si din care au facut si fac parte functionari ai institutiilor din administratia publica si persoane din mediul de afaceri. Grupul initiat in anul 2001 are ca principal scop obtinerea frauduloasa a unor sume importante din contractele finantate din fonduri publice, prin comiterea unor infractiuni de abuz in serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscala, spalarea banilor si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, pentru favorizarea dirmei Tel Drum.

Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, a precizat ca in acest dosar prejudiciul este de aproximativ 30 de milioane de lei prin abuz in serviciu si de 20 de milioane de euro, bani obtinuti prin fraudarea fondurilor europene.