PSD este un partid de masa care are ca obiectiv binele cetateanului roman, a declarat liderul partidului, Liviu Dragnea, la Congresul Tineretului Social Democrat. El i-a indemnat pe membrii TSD sa respecte valorile pe care se bazeaza PSD, precum progres, evolutie si solidaritate, si sa arate ca pot face „societatea sa se miste” inainte de a ajunge intr-o functie inalta, pentru ca doar in acest mod si doar ei pot contribui la eradicarea unor boli istorice din politica: diletantismul si impostura.

„PSD este un partid de masa, dar nu suntem un partid doar pentru cei care au probleme. Suntem un partid care sta in contact direct cu cetatenii si care pune in permanenta ca obiectiv principal al politicii lui cetateanul. Nu sistemul, nu sistemele, nu institutiile, ci totul sa fie facut pentru ca romanul sa traiasca mai bine decat a trait anul trecut. Este un partid al progresului, al evolutiei, al prosperitatii si al solidaritatii si vreau sa actionati in numele acestor valori sociale, vreau sa va organizati in jurul acestor idei, sa le dezbateti in public si sa faceti societatea sa se miste in jur”, a declarat Liviu Dragnea, duminica, la Congresul TSD organizat la Romexpo.

Liderul PSD i-a indemnat pe tinerii social-democrati sa se bazeze pe aceste valori si sa arate ce pot face inainte de a ajunge intr-o functie publica importanta, fiindca doar in acest mod pot contribui la eradicarea unor „boli istorice”: diletantismul si impostura.

„Aratati ca existati, aratati ca aveti ce spune, aratati ca puteti face asta inainte de a ajunge intr-o functie. Doar asa voi veti putea contribui la eradicarea sau disparitia sau diminuarea a doua boli istorice: diletantismul si impostura. Nu veti reusi una ca asta peste noapte, dar aveti deja un avantaj, va puteti misca mai repede”,
a subliniat Dragnea.

Dragnea: Va cer sa va apropiati mai mult de partid

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a adresat un indemn tinerilor social-democrati la Congresul TSD organizat duminica, cerandu-le sa se apropie mai mult de partid si sa nu astepte sa li se ofere. Dragnea i-a indemnat sa invete, sa citeasca filosofie, literatura, dar sa se implice si din punct de vedere social si invatand practica politica implicandu-se in partid, scrie News.ro.

„Va cer sa va apropiati mai mult de partid, va cer sa intrati cu curaj in mecanismele lui de putere, sa respirati cat mai bine atmosfera politica, sa-i priviti actiunile, succesele de la o distanta cat mai mica. In politica, transferul de cunostinte, de putere, de la generatiile mai vechi la cele tinere se face doar prin exercitiu practic, prin contact direct cu oamenii si cu actiunea. Nu stati sa asteptati ca undeva, cineva, va va oferi”, i-a indemnat Liviu Dragnea pe tinerii social-democrati.

El i-a indemnat sa invete tot ce trebuie, administratie, istorie, limbi straine, sa citeasca filosofie si literatura, dar se implice si din punct de vedere social si sa invete practica politica implicandu-se in partid.

„(...) Tintiti! Scoala este principala conditie, dar nu este suficienta, si ucenicia este importanta. Invatati administratie, drept, economie, istorie, comunicare, limbi straine si faceti asta la nivelul superior pe care astazi il aveti accesibil in sistemul de educatie. Invatati practica politica venind in partid si implicandu-va in partid. Cititi filosofie, cititi-i pe marii economisti, literatura, dar nu va dati la o parte sa va implicati social”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a vorbit si despre greseli

„Trebuie sa fim realisti, fara greseli, societatea nu poate inainta. Nu trebuie sa spunem ca oamenii politici nu fac greseli. Prin natura politicii se fac greseli, pentru ca unele masuri sunt aplaudate, dar sunt injurate de alta parte a societatii. Nu va exista nicio masura care sa ii multumeasca pe toti. Aceasta este democratia”, a subliniat Dragnea, adaugand ca acestea pot fi limitate aceste greseli prin pregatirea tinerilor care intra in politica.

Ministrul Dialogului Gabriel Petrea a fost reales la conducerea TSD

El a fost reales cu 2121 de voturi, din 2123, doua buletine de vot fiind anulate.
Citeste si:
Programul de eradicare a hepatitelor trebuie sa plece de la accesul...
Programul de eradicare a...

Gabriel Petrea a fost ales lider al tinerilor social-democrati in urma cu doi ani, el reinnoindu-si duminica mandatul.

Citeste si:



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.