Liderul PSD Liviu Dragnea a povestit, duminica, la Congresul Tineretului Social Democrat, cum a intrat in politica, la inceputul anilor ’90. Dragnea si-a amintit cum nu putea sa isi plimbe fetita in carucior, insa acest lucru era dificil, fiindca drumurile erau neasfaltate. „Atat de mult i se zguduia capsorul, incat am luat-o in brate si atunci am spus ca pentru mine este inadmisibil, ca tanar, sa nu ma implic”, a relatat Dragnea.

„Vreau sa ne amintim cu totii care a fost gandul care ne-a impins sa ne implicam in politica, sa facem ceva, sa traim intr-o tara mai buna. Iar intrebarea pe care sper sa v-o puneti si pe care eu mi-am pus-o mereu este cum pot schimba Romania?”, li s-a adresat Dragnea tinerilor social-democrati la Congresul TSD organizat duminica la Romexpo.

Liderul PSD a povestit cum, la inceputul anilor ’90, cand era un „tanar om de afaceri” cu doi copii, isi plimba fetita prin centrul orasului, insa drumurile erau neasfaltate.

„In 1994 aveam deja doi copii, fetita tocmai se nascuse. Si mergeam cu ea in carucior in centrul orasului. Nu a fost chip sa gasesc un centimetru pe trotuarele din centru ca sa poata sa mearga lin. Atat de mult i se zguduia capsorul, incat am luat-o in brate si atunci am spus ca pentru mine este inadmisibil, ca tanar, sa nu ma implic si impreuna cu alti tineri sa facem ceva in acel oras, sa facem ca parintii sa isi poata plimba copiii in siguranta in orasul nostru. Am considerat ca atunci ar fi fost o lipsa de reactie din partea mea si as fi fost las sau complice cu cei care nu faceau nimic. Cand ma intreb ce pot face pentru Romania, automat ma gandesc la ce am facut in activitatea mea politica si administrativa din acel moment si pana acum. (...) Astazi trotuarele de la care am plecat sunt asfaltate si nu mai sunt probleme. In judetul nostru sunt sute, aproape o mie de kilometri de drumuri judetene asfaltate si creeaza invidie in judetele vecine. La vremea aia in Teleorman nu exista niciun drum judetean asfaltat cap coada. Multe dintre spitalele si scolile din judet, astazi arata mult mai bine si au conditii mai bune”, a declarat Liviu Dragnea.

El a subliniat, insa, ca „niciodata nu este suficient”, pentru ca mereu va fi ceva de facut. Dragnea a adaugat ca schimbarea vine din lucruri mici, dar ca sunt unii care spun ca acestea nu au importanta si altii care asteapta sa faca ceva maret, insa in final nu fac nimic, scrie News.ro.

„Cine gandeste asa nu are ce cauta in politica”, a spus liderul PSD

De asemenea, Liviu Dragnea a spus ca partidul se lupta cu mize grele, insa politica din Romania inseamna si incercarea unor „adversari nepolitici implicati ilegal in lupta pentru Guvern” de a sabota PSD.

„Dar partidul nu va da inapoi. Cand vrei sa smulgi societatea din stagnare trebuie sa iti asumi un anumit tip de actiune si sa o duci la capat indiferent de piedici si de adversari. Un partid adevarat trebuie sa lupte cu tarie pentru ideile sale”,
a mai spus Dragnea, care considera ca multi nu vor o schimbare si se simt amenintati de schimbarile pe care majoritatea PSD-ALDE au inceput sa le faca in Romania.

”Sunt multi care au de pierdut in urma schimbarilor pe care le facem. Dar cei mai multi au de castigat. Cei care au de pierdut vor incerca sa iti puna piedici, sa iti faca rau, sa te sperie, doar-doar sa renunti, dar cel mai important este sa nu uitam niciodata motivul pentru care am intrat in politica. Este important sa nu renunti. Orice cedare inseamna sa devii complice cu cei care se opun. Ati vazut obstacolele care mi se ridica mereu in fata. Dar va spun sincer ca eu nu vreau sa devin complice cu ceilalti. Nu vreau sa devin complice cu cei care vor sa tina Romania pe loc”,
a subliniat liderul PSD.
Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.