Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat ca il ingrijoreaza atitudinea unor ambasadori acreditati la Bucuresti care au "fetisuri", "vorbesc numai de coruptie" si nu vad "lipsa unei justitii corecte, echilibrate".

"Pe mine ma ingrijoreaza atitudinea presedintelui, a unor ambasadori straini acreditati la Bucuresti care viseaza de dimineata pana seara, au fetisuri din astea pe care nu le mai lasa, ca vorbesc numai de coruptie. Cand tu, ambasador al unei tari libere si democratice, vezi aceste incalcari ale drepturilor fundamentale ale cetatenilor, nu iti pui nicio problema? Stai si continui sa crezi ca intr-o icoana intr-o anumita persoana sau intr-o anumita institutie?

Poate oricine, la un moment dat, cineva sa inteleaga ca trebuie sa isi revizuiasca propria atitudine si sa fie mai profund in analiza, si nu in lucrurile superficiale. Și, din pacate, foarte multi din cei care vad ca fac astfel de analize la nivelul societatii romanesti, fie observatori din interior, fie observatori straini, sunt extrem de superficiali si nu vad aceasta racila grava de tot, care este lipsa unei justitii corecte, echilibrate si care sa isi faca pana la urma datoria", a spus joi seara Tariceanu la Antena 3.

El sustine ca daca in tarile observatorilor straini s-ar intampla lucruri similare celor din Romania, ar cadea guverne si ministri.

"Și oamenii astia sunt absolut indiferenti. Li se pare ca e ceva normal. In tarile lor, in tarile europene sau in alte tari credeti ca ar fi tolerate? Eu cred ca ar iesi niste scandaluri imense, din care ar cadea guverne, ministri, procurori. Nu s-ar putea intampla astfel de lucruri", a adaugat el.

Presedintele Senatului a subliniat ca isi doreste ca romanii, "dincolo de prosperitate economica, sa profite de statutul de membru al UE, in care normele statului de drept sunt respectate".

"Suntem o tara europeana cu un comportament al institutiilor de tip mafiot pe care il regasesti in Rusia lui Putin, unde adversarii politici sunt luati, inchisi, incarcerati, indepartati cu toate metodele posibile si imposibile. Asta nu este model european", a mai spus Tariceanu.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.