Liderii coalitiei de guvernare, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, s-au intalnit la ora 10:00 pentru a discuta situatia ministrului ALDE pentru pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pe numele caruia DNA a cerut inceperea urmaririi penale si pe care premierul Mihai Tudose doreste sa-l remanieze.

Update 13:18- Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, ramane in functie, este concluzia discutiilor avute vineri de liderii coalitiei de guvernare, Liviu Dragnea si Calin Popescu, potrivit unor surse.

Potrivit unor surse politice, Tariceanu i-a transmis liderului PSD ca ALDE nu renunta la ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, aceasta fiind, de altfel, si concluzia discutiilor.

Intalnirea lui Dragnea si Tariceanu vine inaintea sedintei Comitetului Executiv National (CExN) al PSD, care se va intruni la ora 13:00 pentru a decide cine vor fi inlocuitorii ministrilor demisionari social-democrati, Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Razvan Cuc.

Joi, liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, la finalul sedintei partidului, ca formatiunea nu renunta la ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, si ii mentine in continuare sprijinul, argumentand ca nu se poate accepta ca "DNA sa faca Guvernul Romaniei asa cum ii convine".

El a mai spus ca ii va comunica aceasta decizie premierului Mihai Tudose, care va trebui sa tina cont de argumentele pe care i le va prezenta, scrie News.ro.

Tariceanu a afirmat ca in sedinta ALDE s-a discutat despre necesitatea de a afirma in continuare dorinta de a mentine actuale coalitie si a acorda sprijinul Guvernului, precum si despre remanierea propusa de premier.

El a mai spus ca este dreptul premierului de a decide remanierea Guvernului si ca era de preferat ca ALDE sa fi fost informat in coalitie, ci nu sa afle de la televizor.

"Domnul Tudose a vorbit despre posibilitatea remanierii si a prezentat doua tipuri de argumente. Trebuie sa va spun ca este dreptul prim-ministrului sa propuna, daca este necesar, remanierea Guvernului. Este de preferat sa nu aflam asta din public, ci sa se discute in interiorul coalitiei. Cele doua considerente pe care premierul le-a prezentat au fost cele legate de competente si performanta, precum si de actiunea practica a DNA-ului, care a deschis o serie de dosare. Punctul nostru de vedere este clar: In ultima perioada au aparut atat de multe informatii si dovezi de abuzuri ale celor din DNA (...) care pun sub semnul indolielii existenta statului de drept. (...) Ne intrebam care mai este respectul pentru lege si Constitutie", a mai sustinut liderul ALDE.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.