Premierul Mihai Tudose a anuntat, luni seara, la Antena 3, ca o remaniere guvernamentala va avea loc in aceasta saptamana, precizand ca sunt vizati cei trei ministri cu probleme penale, dar si cel putin alti doi membri ai Cabinetului. El a spus ca vor fi "niste decizii dure, dar necesare".

Intrebat despre un sondaj care arata ca PSD ar sta in continuare bine in preferintele romanilor, insa Guvernul ar fi perceput prost, premierul Tudose a spus ca, presupunand ca este adevarat, si pleaca de la premisa ca este adevarat, ori el este cel vinovat, ori sunt probleme in guvern, precum cea legata de ministrii cu probleme penale.

"Nu iese nimeni la pensie din aceasta functie si prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile. La un moment dat trebuie sa pleci. Ati pomenit de acel sondaj. Nu sunt sociolog, dar din ceea ce am vorbit cu ceilalti, daca nu ai mancat niste copii dimineata, n-ai cum sa cazi in doua saptamani de la 40 la 20 la suta. (...) Mai mult, targul e mic, se afla cine a comandat-o, cum a comandat-o - in regula, trecem peste. Dar si presupunand ca de aici a aparut si problema cu demisia, presupunand ca e adevarat (...), vom vedea. Eu sunt acolo sa guvernez pentru romani. Daca romanii nu mai cred in ceea ce facem, plecam acasa toti", a spus premierul.

El a mai spus ca nu se poate guverna cu forta, "impotriva a ceea ce vrea poporul roman".

"De aici pleaca nemultumirea mea si-atunci, daca lucrurile stau asa, o analiza, ori sunt eu de vina, prin ce fac sau nu fac, sau sunt niste lucruri in guvern care justifica aceste cifre - prezenta unor ministri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor ministri sau lipsa de rezultate. Saptamana asta voi lua niste decizii. Dure, dar necesare", a afirmat Tudose.

Intrebat daca se refera la remanierea celor trei ministri cu probleme penale, premierul a confirmat: "Da, la asta ma refeream".

"Sunt trei ministri cu probleme penale care creeza probleme si la nivel de perceptie publica, si la nivel de Comisie Europeana", a spus premierul Tudose.

Intrebat daca i s-a sugerat din partea Comisiei Europene ca este o problema prezenta in Guvern a celor trei ministri cu probleme penale, Tudose a raspuns: "Cand cineva spune clar un lucru, nu este sugestie".

Citeste si:
Audierile miniștrilor din Guvernul Ciolacu, în comisiile...
Audierile miniștrilor din...

Premierul a mai spus ca remanierea guvernamentala va viza alti cel putin doi ministri.

"Daca tot facem un reset la partea de imagine si de efecte ale guvernarii, va spun ca mai sunt inca cel putin doi ministri pe care am sa-i rog sa paraseasca cabinetul. (...) O miniremaniere. (...) Sunt trei (ministri - n.r.) cu probleme, care, intr-adevar, creeaza probleme si la nivel de perceptie publica si unele dintre situatii si la nivel de Comisie Europeana", a precizat el.

El a subliniat ca remanierea guvernamentala va avea loc in acesta saptamana, precizand ca situatia din ultimele zile a grabit decizia sa.

Intrebat daca a gasit inlocuitori pentru ministrii vizati, Tudose a spus ca are a gasit "niste solutii bune".

Cei trei membri ai Cabinetului Tudose vizati de dosare penale sunt vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Fonduri Europene Rovana Plumb, si ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie.

Citeste si:
Barna: Opozitia presedintelui de a nu deveni notarul lui Liviu...
Barna: Opozitia presedintelui...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.