Azilul de batrani din Sectorul 3 al Capitalei, unde a izbucnit un incendiu in urma caruia o persoana a decedat si alte 19 au fost ranite, nu avea autorizatie de securitate la incendiu, anunta Inspectoratul pentru Situatiii de Urgenta (ISU) Bucuresti – Ilfov.

Potrivit reprezentantilor ISU, in 2002, la solicitarea proprietarului azilului de batrani din Sectorul 3, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a trimis un raspuns prin care se mentiona faptul ca imobilul nu indeplinea criteriile pentru obtinerea avizarii sau autorizarii, avand in vedere ca destinatia cladirii era aceea de spatiu de locuit.

In 2009, ISU a emis un aviz de securitate la incendiu, destinatia cladirii urmand sa fie de pensiune tip hostel.

„Dupa finalizarea constructiei, inainte de punerea in functiune a cladirii, beneficiarul trebuia sa intreprinda demersuri pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu. Avand in vedere destinatia actuala a cladirii, camin de batrani, beneficiarul constructiei trebuia sa solicite si sa obtina autorizatia de securitate la incendiu. Pe cale de consecinta, cladirea camin de batrani nu detine autorizatie de securitate la incendiu”, precizeaza reprezentantii ISU, potrivit News.ro.

O persoana a murit, iar alte 19 au fost transportate la spital in urma incendiu puternic care a izbucnit sambata dimineata la azilul de batrani din sectorul 3 din Capitala. Batranii au fost dusi la spitalele Floreasca, Pantelimon, Bagdasar, Spitalul Universitar si la Spitalul Judetean Ilfov.

Flacarile s-au extins si la alte doua cladiri, dintre care un service auto, unde ard cauciucuri depozitate in containere.

Mai multe persoane care au legatura cu organizarea si functionarea azilului de batrani sunt audiate, sambata, la Politia Capitalei, dosarul fiind preluat de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Dupa stingerea flacarilor, procurorii vor incerca sa stabileasca, impreuna cu specialistii, de la ce a pornit focul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.