Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ joi propunerilor de modificare a legilor Justitiei. Avizul CSM este consultativ.

Modificarile la legile Justitiei au fost criticate de asociatiile magistratilor, de presedintele Klaus Iohannis, iar Ambasada SUA si-a exprimat ingrijorarea cu privire la unele dintre prevederi.

Seful statului a declarat, marti, ca il ingrijoreaza profund faptul ca se propune, prin proiectul de modificare a legilor justitiei, ca presedintele sa fie scos din procedura de numire a procurorilor sefi, spunand ca este o „greseala fundamendala”. Presedintele a mai spus ca mutarea Inspectiei Judiciare in subordinea Ministerului Justitiei aduce presiune politica asupra inspectiei. (Citeste si: Modificarea legilor Justitiei: Presedintele nu va mai numi seful DNA, ci CSM)

Faptul ca justitia trebuie sa suporte anumite abordari din partea unor politicieni influenti, unii judecati penal, altii condamnati penal, altii urmariti penal, este o situatie problematica. Insa aceasta chestiune nu poate fi discutata in CSAT. Personal, m-am exprimat fata de aceasta intentie a asa-zisei reforme a legilor justitiei si mi-am exprimat clar opinia ca multe puncte de acolo mi se par eronate si abordarile gresite”, a declarat Klaus Iohannis.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.