Presedintele PNL, Ludovic Orban, prezent la instanta suprema, sustine ca asteapta sa i se faca dreptate.

Update 13:38- Ludovic Orban a cerut sa fie audiat la termenul urmator in dosarul de coruptie.

"Dupa cum stiti, instanta a stabilit ca sunt un om cinstit, care nu a incalcat legea, un om caruia i s-a facut o mare nedreptate, astept sa mi se faca dreptate. Apelul DNA-ului nu aduce absolut nimic nou, nu are niciun fel de argument. Nu eu am fost acela care a solicitat intalnirea cu domnul Urdareanu. Dupa desemnarea ca si candidat, am fost contactat si invitat la el acasa. Din inregistrari reiese ca nu mi-am folosit in niciun fel asa-zisa influenta a functiei de conducere de partid. Eu nu am luat banii respectivi, nu am acceptat o finantare si, de asemnea, nu reiese de nicaieri ca ar fi fost vorba de o finantare ilegala",
a declarat Ludovic Orban, citat de hotnews.ro.

Un complet de cinci judecatori judeca contestatia la decizia prin care Orban a fost achitat in dosarul in care este acuzat ca i-ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdareanu pentru campania electorala.

Pe 31 ianuarie, magistratii de la Inalta Curte de Justitie si Casatie (ICCJ) au decis achitarea fostului deputat, insa decizia nu a fost definitiva.

Procurorii au sustinut ca la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban ar fi contactat un om de afaceri pe care il cunostea, cerandu-i bani pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la functia de primar al Municipiului Bucuresti. Omul de afaceri caruia Ludovic Orban i-ar fi solicitat ajutorul financiar este Tiberiu Urdareanu.

Ludovic Orban i-ar fi cerut lui Tiberiu Urdareanu 50.000 de euro in numerar. Potrivit DNA, Urdareanu a acceptat intelegerea "in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri".

Citeste si:
Oana Roman primește amenințări dure din partea internauților....
Oana Roman primește...

Ludovic Orban a negat acuzatiile procurorilor si a solicitat sa fie achitat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.