Liberalii au decis sambata, la Neptun, ca printre prioritatile legislative ale partidului in sesiunea parlamentara care a inceput se numara stoparea cresterii ”aberante” a salariului minim, interzicerea traseismului politic parlamentar, introducerea votului electronic si alegerea primarilor si presedintilor de Consilii Judetene in doua tururi.

”Un proiect important pentru PNL incearca stoparea cresterii aberante a salariului minim pentru ca se pierd foarte multe locuri de munca in tara asta prin cresterea din pix a salariului minim”, a declarat prim-vicepresedintele PNL Iulian Dumitrescu la finalul reuniunii Biroului Politic National cu parlamentarii si europarlamentarii partidului.

Intrebat daca PNL propune ca salariul minim sa creasca in baza unui anumit algoritm, Dumitrescu a explicat ca nu este vorba despre asa ceva, ci liberalii vor care acesta sa nu mai fie crescut ”din pix”.

”Ar trebui sa existe corelatie fie intre salariul mediu si salariul minim sau ar trebui sa fie corelat fie cu productivitatea, fie cu inflatia. Cam cum se face la pesnii, dar in alt algoritm. In orice tara civilizata trebuie sa existe o corelatie fie cu salariul mediu, fie cu productivitatea si cu alti indicatori”, a mai spus Iulian Dumitrescu.

Prim-vicepresedintele PNL a enumerat alte doua proiecte legislative cu care liberalii vor veni in aceasta toamna in Parlament: eliminarea ajutoarelor sociale pentru cei care refuza un loc de munca si modificarea Codului fiscal pentru reducerea TVA si reducerea taxelor pe munca.

La randul sau, presedintele PNL, Ludovic Orban, a spus ca liberalii vor veni cu initiative legislative pentru interzicerea traseismului politic parlamentar, introducerea votului electronic si alegerea primarilor si presedintilor de Consilii Judetene in doua tururi, scrie News.ro.

”S-a demonstrat clar ca sistemul de vot prin corespondenta cu preinscriere restrange dreptul de vot al cetatenilor romani care se afla si muncesc in alte tari. Si este vorba despre peste trei milioane de cetateni romani care au trebuie sa-si poata exercita dreptul de vot si carora trebuie sa li se ofere aceasta capacitate efectiva”, a spus Orban.

Citeste si:
Delia, noi detalii despre copil. A deveni mamă nu se află pe lista...
Delia, noi detalii despre...

”Declaram Guvernul Tudose inamicul public numarul unu al mediului de afaceri. Prioritatea noastra este sa respingem in Parlament toate ordonantele care au fost emise de Guvernul Tudose si care au majorat fiscalitatea si au atacat mediul de afaceri cu reglementari care vor afecta grav toate companiile din Romania”, a mai spus liderul PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.