Prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan cere guvernului sa prezinte Parlamentului "date exacte privind executia bugetara", acuzandu-l ca, in realitate, ascunde "date esentiale", scrie hotnews.ro.

"Situatia este grava si tocmai lipsa oricaror informatii clare prezentate Parlamentului, alimenteaza suspiciunile ca aceasta guvernare in deriva impinge Romania in criza. (...)

In consecinta, adresam public invitatia primului ministru si membrilor cabinetului de a veni in Parlament si a prezenta situatia exacta, pe fiecare minister in parte.

Atragem atentia in mod special primului ministru Tudose si ministrului Finantelor Publice ca potrivit articolului 8 din legea raspunderii ministeriale

(1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 12 ani urmatoarele fapte savarsite de membrii Guvernului in exercitiul functiei lor:
b) prezentarea, cu rea-credinta, de date inexacte Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului.

Citeste si:
Grindeanu: „După 6 decembrie, dintr-odată se va testa mai mult”
Grindeanu: „După 6 decembrie,...

(2) Constituie, de asemenea, infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani urmatoarele fapte savarsite de catre un membru al Guvernului:

a) refuzul nejustificat de a prezenta Camerei Deputatilor, Senatului sau comisiilor permanente ale acestora, in termenul prevazut la art. 3 alin. (2), informatiile si documentele cerute de acestea in cadrul activitatii de informare a Parlamentului de catre membrii Guvernului, potrivit art. 111 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata;

In consecinta, nu intamplator vedeti aceste balbaieli constante la nivelul guvernului.

Ele nu exprima decat faptul ca au scapat haturile, ca situatia economica este iesita din parametrii normali si ca fac tot posibilul pentru a ascunde aceste realitati. Vor sa-si acopere incompetenta cu banii celor din mediul privat(...)", arata Raluca Turcan.

Citeste si:
Irina Tănase, mesaj pentru Dragnea de ziua lui: „M-am îmbrăcat cu...
Irina Tănase, mesaj pentru...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.