Fostul premier Dacian Ciolos a postat, joi seara, pe Facebook un mesaj in care ii cere liderului PSD, Liviu Dragnea, fie sa recunoasca faptul ca Tudorel Toader a ”lansat o enormitate” vorbind despre modificarile in Justitie si ar trebui sa demisioneze, fie ca nu mai controleaza Guvernul.

"Domnul Dragnea ne cearta ca ne-am grabit sa criticam propunerile de modificare ale legilor justitiei. Da, numai dumnealui a fost cel cumpatat. Noi, toti ceilalti, in frunte cu presedintele tarii, cu procurorul general, cu judecatorii, ne-am agitat copilareste, fara sa intelegem ordinea lucrurilor. Au fost enuntate cateva principii, spune dumnealui, nimic grav in asta, de ce atata agitatie, nu-i asa?!”, scrie Ciolos pe pagina sa de Facebook.

Acesta continua intreband retoric: ”Nu este acesta guvernul care implementeaza la litera programul PSD?”.

Eu zic asa, domnule Dragnea: ori spuneti raspicat ca domnul Toader a lansat o enormitate, care nu este sustinuta de PSD - si atunci trebuie sa demisioneze, ori recunoasteti public ca nu mai controlati Guvernul si atunci colegii dumneavoastra de partid vor sti mai bine ce sa faca. Daca domnul Toader are legitimitate pentru ca este sustinut politic, cine il sustine trebuie sa-si asume ceea ce dumnealui prezinta public de la pupitrul de ministru”, mai scrie Ciolos.

Acesta afirma ca Tudorel Toader vorbeste ”in calitate de ministru al Guvernului Romaniei”.

Repet: al Guvernului Romaniei - o tara europeana, care respecta separarea puterilor in stat si independenta justitiei. Un stat de drept. Daca in iarna nu s-ar fi «agitat» si n-ar fi iesit in strada sute de mii de oameni, justitia, lupta impotriva coruptiei ar fi fost schilodite. Acum, cand incercati din nou sa vulnerabilizati statul de drept, sa puneti justitia sub control politic, nu va asteptati, banuiesc, ca oamenii sa stea linistiti, la locurile lor - ca sa parafrazez un citat celebru si de trista amintire - si sa va primeasca propunerile cu aplauze?!”, isi incheie Ciolos mesajul.


Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, joi, reactiile generate de modificarile la legile justitiei anuntate de catre ministrul Tudorel Toader, apreciind ca ”s-au grabit toti, inclusiv presedintele” si spunand ca reactia instantanee la niste propuneri enuntate i se pare o abordare ori pur personala, ori superficial.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

”Mie mi se pare ca s-au grabit toti, inclusiv presedintele”, a afirmat Dragnea.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat, miercuri, proiectul de lege privind legile justitiei, el anuntand modificari semnificative care vizeaza statutul procurorilor si judecatorilor, organizarea judiciara si cea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Propunerile au fost aspru criticate, inclusiv de presedintele Klaus Iohannis care a afirmat ca modificarile reprezinta "un atac asupra statului de drept" si asupra luptei anticoruptie, iar daca vor fi adoptate ele vor "anula" eforturile Romaniei din ultimii 10 ani.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.