Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, este de parere ca prin eliminarea sefului statului din procedura de numire a procurorilor sefi ai DNA si DIICOT va surveni o depolitizare a sistemului, subliniind ca ALDE va sustine o dezbatere "constructiva" in Parlament.

"Referitor la propunerea privind procedura de numire a sefilor DNA, DIICOT si a procurorului general, argumentul principal pentru o asemenea modificare este dat de nevoia unei depolitizari reale a numirilor, atat in privinta sefilor ICCJ, cat si a sefilor procurorilor. Va avea loc o depolitizare pentru ca cel care va face aceste numiri va fi CSM-ul, organismul reprezentativ al magistratilor, nu un factor politic. (...)

Cred ca presedintele Romaniei Klaus Iohannis are dreptul si legitimitatea de a participa la dezbaterea publica pe marginea acestor propuneri de reforma in Justitie. Dezbaterea cu privire la reforma in Justitie nu trebuie sa fie una privitoare la persoane care ocupa, vremelnic niste functii, ci despre valori si principii, printre care mai presus de toate se afla apararea drepturilor si libertatilor romanilor", sustine Tariceanu, potrivit hotnews.ro.

Citeste mai mult aici.

Citeste si: Modificarea legilor Justitiei: Presedintele nu va mai numi seful DNA, ci CSM


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.