Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, marti, la Antena 3, ca au fost finalizate mai multe variante ale noii Legi a pensiilor, care vor fi prezentate coalitiei de guvernare pentru a fi aleasa cea finala, care va fi apoi prezentata public si trimisa Parlamentului, estimand ca ea ar putea fi adoptata in luna decembrie, daca nu va fi intoarsa de catre presedintele Klaus Iohannis.

"Pentru ca nu am vrut sa avem doar o singura varianta, am vrut sa dam posibilitatea coalitiei sa aleaga din mai multe. Sigur ca vor avea mai multe dezbateri in interiorul coalitiei si dupa aceea vom putea sa venim cu varianta, sa o prezentam si publicului. (...) Dupa ce vom avea varianta aleasa de liderii coalitiei vom putea scrie textul final, pe care sa-l trimitem Parlamentului undeva in luna octombrie", a spus ministrul.

Ea a precizat ca variantele au fost deja finalizate si urmeaza o discutie in coalitie. Olguta Vasilescu a adaugat ca dupa dezbaterile din Parlament legea ar putea fi adoptata pana la finalul anului, daca nu este blocata de presedintele Iohannis.

"Nu stim exact daca se va intampla ca la Legea salarizarii, inseamna ca vom avea legea gata undeva in luna decembrie", a spus ea, sperand ca seful statului nu se va opune proiectului.

Intrebata daca legea ar putea sa se aplice din 2018, Vasilescu a spus ca recalcularea va dura probabil pana la mijlocul anului 2018, iar intrarea in vigoare va avea loc dupa acel moment.

Ministerul Muncii va incepe pregatirile pentru o larga consultare publica pe tema unui nou proiect de lege privind pensiile, a anuntat, in luna iulie, presedintele PSD, Liviu Dragnea, scrie News.ro.

"Am vorbit in perioada in care se discuta despre legea salarizarii ca, dupa ce vom finaliza aceasta lege, vom incepe discutiile, dezbaterile, despre o noua lege a pensiilor. (...) Ministrul Muncii acum se pregateste si o sa stabileasca cand, cum, cu cine se intalneste si cum elaboreaza acest proiect de lege", a spus Dragnea.

El a dat asigurari ca noul proiect va beneficia de o "larga dezbatere publica", insa nu a spus daca in acest moment exista un draft si daca s-au conturat deja idei sau principii despre cum va arata noua Lege a pensiilor.

Citeste si:
Bogdan Mocanu, acuzații dure la adresa lui Jador. Cei doi sunt...
Bogdan Mocanu, acuzații dure...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.