Uniunea Salvati Romania organizeaza un nou referendum intern, in care membrii partidului vor decide, la inceputul lunii octombrie, daca doresc sa existe o colaborare intre USR si platforma Romania 100, condusa de fostul premier Dacian Ciolos, a declarat, marti, vicepresedintele formatiunii Ionut Mosteanu.

Intrebat daca exista vreo colaborare intre USR si Dacian Ciolos, deputatul a spus ca mai multi membri din partid colaboreaza informal cu platforma Romania 100.

„O colaborare exista informal intre diversi membri dintre USR si platforma Romania 100. Mecanismul intern al referendumului, tocmai am vazut ca functioneaza, si membri partidului vor sa fie consultati si implicati in deciziile majore ale partidului. Exista un referendum care a fost lansat de la colegii din filiala Mehedinti prin care au cerut consultarea bazei partidului penru o viitoare colaborare intre USR si platforma Romania 100. Statutar, asta va dura doua luni si va intampla la inceputul lui octombrie”, a raspuns vicepresedintele USR.

Chestionat in continuare ce inseamna colaborare, Mosteanu a spus ca „aceasta intrebarea va da un mandat Biroului National sa inceapa niste discutii formale cu platforma Romania 100”.

De asemenea, intrebat daca cele doua formatiuni vor merge in tandem sau va exista o fuziune, el a sustinut ca „asta ramane de vazut”.

„Intrebarea referendumului pot sa v-o citesc exact: sunteti de acord ca USR sa initieze discutii pentru colaborarea cu Romania 100?. Referendumul intern, ca mecanism, pleaca de jos in sus, de la baza catre conducere. Asta este intrebarea gandita de colegii nostri, va fi un referendum si in functie de asta BN va decidee pasii urmatori”, a adaugat vicepresedintele USR.

Ionut Mosteanu a mai spus ca fuziune si colaborare sunt doua chestiuni diferite si ar trebui sa existe doua intrebari in acest sens la referendumul intern, scrie News.ro.

„Sunt doua nintrebari diferite, sunt de acord cu dumneavoastra, colaborare si fuziune sunt doua chestiuni diferite si probabil ar trebuie sa fie doua, momentan avem doar una si o sa avem un raspuns care o sa dea startul unor discutii formale si pe parcursul discutiilor o sa vedem cum este cel mai bine pentru cele doua formatiuni”, a subliniat deputatul.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

El a declarat ca, cel mai probabil, si acest referendum intern se va desfasura online, urmand ca la inceutul lunii octombrie sa aiba loc votul.

„Acest referendum a fost creat de filiala din Mehedinti si, cel mai probabil, se va desfasura online dupa acelasi mecansim, unde vorm avea o luna de zile de dezbateri si apoi la inceputul lui octombrie se va vota tot asa pe aceeasi platforma care a functionat foarte bine pana acum. Se pot face oricate (referendumuri – n.r.), deci mecanismul de consultare a bazei partidului permite declansarea unui referendum la cererea BN sau a 200 dintre membri”, a conchis Ionut Mosteanu.,


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.