Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu a publicat joi, pe pagina sa de Facebook, scrisoarea presedintelui PSD, Liviu Dragnea, catre Guvernul Ciolos, in care ii informa ca se opune „categoric” plafonarii indemnizatiilor pentru cresterea copilului, intrucat masura ar fi „extrem de daunatoare”.

Postarea lui Voiculescu are loc in contextul in care actualul ministru al Muncii, deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca aceste indemnizatii vor fi plafonate la un maximum de 1.800 euro pe luna.

"In ultima perioada au aparut in spatiul public mai multe semnale alarmante privind intentia Guvernului de a lua o serie de masuri ingrijoratoare, cum ar fi plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activitati independente prin schimbarea radicala a Codului Fiscal. As vrea sa subliniez cat se poate de clar ca ma opun categoric acestor masuri, pe care le consider extrem de daunatoare si contrare actiunilor care ar trebui intreprinse pentru relansarea activitatii economice din Romania", spunea Liviu Dragnea, in 2016, catre Guvernul Ciolos, intr-o scrisoare deschisa postata, reluata miercuri de Vlad Voiculescu

La vremea respectiva, presedintele PSD a solicitat o pozitie clara din partea Guvernului Ciolos cu privire la "intentiile reale" pe care le are.

"Totodata, consider ca este absolut necesar sa avem o pozitie clara din partea dumneavoastra cu privire la intentiile reale ale Guvernului, intrucat informatiile contradictorii care vin, in mod direct sau indirect, din partea membrilor executivului genereaza confuzie si ingrijorare in randul investitorilor, salariatilor si al tuturor celorlalti cetateni”, se mai arata in scrisoarea presedintelui PSD.

Fostul ministru al Sanatatii a tinut sa precizeze ca acesta scrisoare nu este o gluma, ea fiind transmisa Guvernului Ciolos de catre „aparatorul neamului, Liviu "Daddy" Dragnea”.

„Scrisoarea de mai sus nu este o gluma. Scrisoarea de mai sus este de la aparatorul neamului, Liviu "Daddy" Dragnea catre tehnocratii cei rai. Septembrie 2016. Ce va face PeSeDe astazi? Va lua "o serie de masuri ingrijoratoare, cum ar fi plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului"...”, a conchis Vlad Voiculescu.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat duminica, la Antena 3, ca Guvernul va "intra cu celeritate” si in indemnizatiile pentru cresterea copilului, astfel incat acestea sa fie plafonate la un maximum de 1.800 de euro pe luna, urmand ca in aproximativ doua saptamani sa fie adoptata o OUG prin care sa se reglementeze aceasta chestiune.

"Vom intra cu celeritate si in aceste indemnizatii. S-au lucrat deja toate variantele, am ajuns la varianta finala, in sensul ca vom plafona indemnizatia la maxim cat exista in Europa la ora actuala, adica 1.800 de euro, cat are Germania. Peste 1.800 de euro nu mai poate sa ia nimeni”, a spus ministrul Muncii, intrebata despre indemnizatiile pentru cresterea copilului.

Chestionata in continuare cand se va rezolva situatia acestor indemnizatii, Olguta Vasilescu a spus ca "in maxim doua saptamani vom avea proiectul de OUG”.

Citeste si:
Noi modificări pentru cei care au primit indemnizaţie pentru...
Noi modificări pentru...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.