Fostul primar din Constanta Radu Mazare a fost condamnat, luni, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti la patru ani de inchisoare cu suspendare, iar fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu a primit trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul retrocedarilor ilegale de plaje din Constanta, proces inceput in urma cu noua ani. Omul de afaceri Cristian Borcea, fost actionar al clubului Dinamo, judecat si el in acest dosar, a fost achitat.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au pronuntat decizia in acest dosar luni, dupa opt amanari.

Astfel, fostul primar al Constantei Radu Mazare a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare, iar fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare.

De asemenea, fostul sef al Directiei de Administratie Publica Constanta Constantin Racu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, aceeasi condamnare fiind dispusa si in cazul unui alt inculpat in dosar, Dragos Savulescu, fost actionar al echipei de fotbal Dinamo Bucuresti.

La trei ani de inchisoare cu suspendare au fost condamnati si fostul sef al Directiei Patrimoniu din Primaria Constanta Ramona Dospinescu, fostul sef al Directiei Tehnic- Investitii Ion Marica, fostul consilier juridic Cristian Talpau si Nora Chirca, tot consilier juridic. In acest dosar, omul de afaceri Cristian Borcea, fost actionar al clubului Dinamo, a fost achitat.

Magistratii au decis, de asemenea, achitarea lui Aurel Jean Andrei, notar public si sotul presedintelui Tribunalului Bucuresti Laura Andrei, a lui Bogdan Ghitulescu, consilier juridic, si a lui Dan Miron, fost consilier local.

Instanta a incheiat in 7 aprilie dezbaterile in dosarul retrocedarii plajelor din Constanta, care se judeca de aproape noua ani la Curtea de Apel Bucuresti. La ultimul termen al procesului, Radu Mazare a spus ca spera ca "expunerea media" si "incarcatura publica a procesului maraton" sa nu afecteze solutia data de catre magistrati.

Fostul primar Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA in 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza. Prejudiciul in aceasta cauza a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.

Citeste si:
Radu Mazăre va rămâne în continuare în închisoare
Radu Mazăre va rămâne în...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.