"Am vazut ca a aparut o mare discutie, mare, despre demisii. Este inutila. Un ministru este in functie pana cand, ori il eliberez prin decret, ceea ce nu am facut inca, ori se valideaza un nou Guvern votat de Parlament. (...) Toata discutia este artificiala", a spus presedintele.

El a afirmat ca nu va numi ministri pentru numai "doua zile", iar cei care sunt in functie trebuie sa isi faca acum treaba.

"Cred ca este evident pentru toata lumea ca nu o sa ma apuc sa numesc ministri pentru doua zile. Asa ceva nu se face. Cei care sunt pe functie n-au decat sa-si vada de treaba pana cand clarificam chestiunea noului Guvern", a precizat Iohannis.

Douazeci de ministri din cei 27 de membri ai Guvernului au depus, joi, cereri de retragere a demisiei, a anuntat Alina Petrescu, purtatorul de cuvant al Guvernului, care a afirmat ca aceste cereri sunt lipsite de obiect.

Alina Petrescu a precizat ca articolul 6 al Legii 90 privind organizarea si functionarea Guvernului precizeaza ca demisiile sunt irevocabile din momentul in care se ia act de ele.

”In toate cele 20 de documente-tip, cu text identic, este trecut si numarul de inregistrare a demisiei de la cabinetul primului-ministru. Cand cabinetul si Secretariatul General al Guvernului dau un numar de inregistrare a acestor documente, intreb retoric, s-a luat act de aceste demisii?”, a declarat Petrescu.

Ea a precizat ca nu se pune problema daca ministrii se mai pot intoarce la munca sau nu deoarece ministrii si-au exercitat atributiile si in aceste zile. ”In toate aceste zile ministrii demisionari au venit la munca. Au fost cativa care si-au delegat dreptul de semnatura catre un secretar de stat sau catre secretarul general din minister, dar in majoritatea lor covarsitoare au venit la munca”, a precizat Alina Petrescu.